Mali grad

7. kolesarski izlet od Snovika do Motnika

01.09.2013

 

Danes se odvija tradicionalno kolesarjenje po kolesarski poti od Snovika do Motnika. Kolesarke in kolesarje je dopoldan pri Termah Snovik nagovoril tudi župan Marjan Šarec.

Občina Kamnik je skupaj s Športnim društvom Motnik pripravila 7. kolesarski izlet od Snovika do Motnika. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, ki je namenjena promociji kolesarjenja in predstavitvi kolesarskih poti v občini Kamnik. Omenjena kolesarska pot je dolga 23 kilometrov in je dokaj zahtevna, predvsem zaradi nekaterih vzponov (npr. iz Sidola na Pšajnovico) in vožnje po gozdnih cestah. Pot poteka po naseljih Tuhinjske doline od zdravilnega vrelca v vasi Potok, skozi Vaseno, Sidol, Pšajnovico, Laseno, Mali in Veliki Rakitovec, po gozdni cesti mimo planšarije na Lipovcu na Malo Raven do Motnika.

Na pot iz Snovika do Motnika se je letos podalo 60 kolesark in kolesarjev. Premagovali bodo zahtevno traso in kolesarjenje zaključili z druženjem v Motniku. Ob samem začetku tradicionalnega kolesarskega izleta je zbrane nagovoril predsednik Športnega društva Motnik Marjan Semprimožnik in se zahvalil Občini Kamnik za vso podporo. Nato pa je poudaril, da grb občine Kamnik, ki krasi majice kolesarskega izleta od Snovika do Motnika, nosijo z velikim ponosom.

Zbrane je na prvi septembrski dan, tik pred začetkom kolesarskega izleta, pozdravil tudi župan Marjan Šarec. Vsem kolesarkam in kolesarjem je zaželel prijetno pot: »Občina Kamnik z veliki veseljem podpira tradicionalni kolesarski izlet od Snovika do Motnika. Naj vam vreme služi, prostovoljni gasilci bodo poskrbeli za varnost, v cilju pa preživite prijeten dan«, je še dodal župan.  

 

 


<< Nazaj | Novice