Mali grad

7. Velikonočni sejem v Snoviku

26.03.2012

 

Včeraj, na materinski dan, je Turistično društvo Tuhinjska dolina  pripravilo tradicionalni, letos že 7. Velikonočni sejem v Snoviku.

Za velikonočno, že kar praznično obarvano prireditev, so poskrbeli tudi nekateri razstavljavci, še posebno Rajko Žebaljec s prazničnimi »butarcami«, gojenci Društva Sožitje in učenci Osnovne šole Šmartno.

Nedeljski Velikonočni sejem s približno dvajsetimi razstavljavci domačih pridelkov in izdelkov je odprl podžupan Damjan Hribar, predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar pa je na kratko predstavil program. Direktor Term Snovik d.o.o. Matjaž Konda je vsem zaželel dobrodošlico na sejmu in v Termah.

Zgodaj popoldan so Sejem s kulturnim programom sklenili člani Kulturnega društva Srednja vas z dvema skečema in učenci Osnovne šole Šmartno, ki so zaplesali in s pesmijo obeležili tudi materinski dan.

Velikonočni sejem je, po Predavanju o urejanju Tuhinjske doline s cvetjem za lepe balkone, prva vsakoletna prireditev Turističnega društva Tuhinjska dolina. Naslednja prireditev bo 23. junija, ko bo na programu 7. kolesarski vzpon iz Snovika na Veliko planino, med drugimi pa bo osrednja prireditev z naslovom Bilo je nekoč v Tuhinjski dolini na sporedu od 16. do 18. avgusta s prikazom, kako so včasih in kako danes kosijo in spravljajo seno.

Besedilo: Andrej Žalar
Fotografije: Andrej Žalar in Eva Drolc


<< Nazaj | Novice