Mali grad

7. Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

28.08.2016

 

Arboretum Volčji Potok je bil danes odet v čarobne barve in zabavo, saj se je odvijal 7. Čarobni dan. Zbranim se je ob uradnem delu prireditve v imenu Občine Kamnik pridružil tudi podžupan Matej Slapar.

7. Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok

Današnji dan v Arboretumu Volčji Potok, kjer se bo po besedah organizatorja, družbe Netvizija d.o.o. in Zavod Zaupanje, letos zvrstilo preko 20.000 obiskovalcev, je bil poln številnih družin iz vse Slovenije.

Kot je to že tradicija, zbrane ob začetku tega dneva, ki je odet v tančico različnih barv in rajanja v čarobnih deželah, sprva pozdravijo članice in člani Mestne godbe Kamnik skupaj s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika, nato pa se vsi brezskrbno prepustijo prijetni poletni zabavi na zelenicah in v skrivnih kotičkih Arboretuma.

V čarobnih deželah so lahko ustvarjali, se preizkusili v športnih delavnicah, spretni z glasilkami in nogicami pa so se v lesenem amfiteatru preizkusili na glasbenih in plesnih delavnicah.

Dežela Pike Nogavičke, dežela Rdeče Kapice, dežela Čebelice Maje, dežela Janka in Metke, dežela Petra Pana so zaživele in bile polne otroškega smeha in razigranosti. Čarobne dogodivščine so ponujale kotalkanje, odvijale so se predstavitve poklicev vojak, gasilec, policist, preizkusili so se lahko v streljanju z lokom ter se družili in fotografirali s pernatim junakom iz otroške oddaje Ribič Pepe ter junakom iz oddaj Srečo kuha Cmok in Studio Kriškraš.

Na čarobnem odru so nas letos med drugim zabavali Eva Černe, Plesna šola Miki, Glasbeni studio Osminka, Jay Dance Studio, Gašper Rifelj, Nushy, Matevž Šavora, Alenka Gotar, Nuša Derenda, Samuel Lucas, Omar Naber in Rok'n'band. Tako kot vsako leto, pa je tudi letos uradno odprtje potekalo na tem odru, kjer je zbrane v imenu organizatorjev sprva nagovorila Barbara Novak iz družbe Netvizija d.o.o.

Podžupan Matej Slapar pa je v imenu Občine Kamnik ob tej priložnosti otrokom in družinam dejal, da naj ta dan uživajo, se smejijo, družijo in brezskrbno preživijo v enem najlepših parkov ne le v Sloveniji, temveč tudi širom sveta. Vsem šolarjem pa zaželel, da bi se v šolskem letu 2016/2017 veliko novega naučili, saj je znanje pomembno in nam ga nihče ne more vzeti.

Čarobnemu dnevu smo ob 7. rojstnem dnevu zapeli še »Vse najboljše!« in se posladkali s torto velikanko.

Tako smo zaključili uradni del letošnjega rajanja in druženja, ki se je na zelenicah bisera slovenske vrtne kulture nadaljevalo še v pozne popoldanske ure.


<< Nazaj | Novice