Mali grad

7. Kvadratlon pripadel ekipi ZZP

04.08.2014

 

Tradicionalna tridnevna prireditev v začetku meseca avgusta, ki sta si jo pred šestimi leti zamislila Aco Kramar in Dare Homar, je tudi letos privabila številne ljubitelje kamniškega športa. Na 7. tradicionalnem Kvadratlonu, edinstveni prireditvi v Sloveniji, ki ga organizira Športna zveza Kamnik, s pomočjo Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik, Odbojkarskega kluba Kamnik, Vaterpolskega društva Kamnik ter sponzorjev, se je tako kot lansko leto merilo devet ekip.

Po napornem tridnevnem tekmovanju se je skupnem seštevku vseh disciplin (nogomet na mivki, košarka, odbojka na mivki in vaterpolo) prvič prvega mesta veselila ekipa ZZP (Sandi Bijelič, Mario Bijelič, Matek Kališnik, Karlo Reisner in Kristjan Novak). Drugo mesto je na veliko presenečenje vseh osvojila ekipa +100 po srcu (Dare Homar, Luka Komatar, Bernard Bezeg, Grega Zore in Franci Kramar), na tretje mesto pa so se po zadnji disciplini prebili igralci Ekipe (Martin Stele, Gašper Žurbi, Luka Pučnik, Nik Nikolič in Tilen Oražem).

Prvakom je na koncu pripadla tudi posebna nagrada – pečen odojek, ki so ga bili seveda deležni vsi nastopajoči, priznanja pa je najboljšim ekipa podelil v.d. direktor Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar. Najbolj koristen igralec Kvadratlona je letos postal Bernard Bezek iz ekipe +100 po srcu.

Prvi dan je poskrbel za največje presenečenje letošnjega turnirja, saj so v nogometu na mivki prvič po šestih letih slavili igralci ekipe +100 po srcu, ki jim je bila to sploh prva skupna zmaga v kateri disciplini, šele letos pa so prvič zmagali na kakšni nogometni tekmi. V finalu so bili boljši od ekipe Gitri, tretja pa je bila ekipa ZZP.

Pri košarki sta se po pričakovanju v finale prebili ekipi Železni team in ZZP. Izkušnje z igranjem košarke 3 na 3 so tehtnico prevesile na stran ekipe ZZP, ki je po drugem dnevu tako prevzela vodstvo na skupni lestvici. Tretja je bila ekipa Gitri.

Manjša presenečenja so se vrstila tudi pri odbojki, saj so, kot kaže, pritiskom podlegli igralci ekipa +100 po srcu, v polfinale pa so se uvrstile tudi Carice. V velikem finalu sta se pomerili ekipi ZZP in Ekipa, po pričakovanjih pa prvi niso imeli večjih problemov. Tretje mesto je osvojila ekipa Vopi team.

Pred vaterpolom je tako imela ekipa ZZP velikih 7 točk prednosti pred ekipo +100 po srcu, ki bi jih lahko še edina ogrozila. Z uvrstitvijo v polfinale vaterpola so igralci ZZP razblinili vse dvome o skupnem zmagovalcu. V velikem finalu vaterpola sta se pomerili ekipi +100 po srcu in Ekipa, boljši pa so bili slednji, ki so se tako močno povzpeli na letvici, saj so v zadnjih dveh disciplinah osvojili kar 18 točk.  Tretje mesto je osvojila ekipa Železni team. 

Tekmovanje in zanimanje za njega je zopet dokaz, da mesto Kamnik potrebuje takšna in podobna tekmovanja in zato ni čudna obljuba vseh ekip, da se naslednje leto zopet vidimo na tekmovanju prvi vikend v avgustu.

Besedilo in fotografije: Športna zveza Kamnik


<< Nazaj | Novice