Mali grad

63. redni letni občni zbor ZŠAM Kamnik

04.03.2020

 

63. redni letni občni zbor ZŠAM KamnikV letošnjem prestopnem letu 29. februarja 2020 je v dopoldanskem času v gostilni pri Slavki v Podgorju pri Kamniku potekal 63. občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik, kjer so zbranim članom nekaj besed namenil tudi  povabljeni gosti. Dogodku so med drugimi prisostvovali župan Občine Kamnik Matej Slapar, sekretar Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije mag. Fadil Mušinović, predstavniki Združenj šoferjev in avtomehanikov Domžal, Dolomitov, Poštel ter  Avto moto društva Kamnik, ki so vsak posebej izrazili zahvalo za povabilo in nam namenili nekaj pohvalnih in spodbudnih besed. S svojo navzočnostjo so nas počastili tudi nekateri izmed donatorjev brez katerih bi realizacija naših letnih načrtov bila vprašljiva.

Pred pričetkom občnega zbora pa so člani moškega pevskega zbora ljudski pevci iz Tuhinjske doline (med katerimi nastopata tudi dva člana našega združenje) navzoče počastili in zapeli Zdravljico - slovensko himno ter tako naznanili pričetek uradnega dela občnega zbora.

V uvodu je predsednik ZŠAM Kamnik Franc Pivk pozdravil člane združenja in navzoče goste ter predstavil letno poročilo združenja za leto 2019. Med drugimi je podal informacijo da združenje trenutno vključuje 48 članov s povprečno starostjo članov 68 let. ZŠAM Kamnik je na lokalni ravni vpeto v mnoga preventivna dogajanja in aktivnosti na področju skrbi za varnost udeležencev v cestnem prometu še posebej pa otrok kot najranljivejših udeležencev v prometu. V nadaljevanju pa je navedel le nekatere opravljene aktivnosti v preteklem letu, in sicer varovanje otrok na izpostavljenih križiščih in Šolska prometna služba (ŠPS) na področju  mesta Kamnik ter drugih krajevnih skupnostih občine Kamnik, akcija Mobitel, Bodi viden bodi previden; Varnostni pas; Kolesarsko tekmovanje - kaj veš o promet; Akcija pešec; Kamniški KUL petek; Evropski teden mobilnosti in drugo. Pri vseh aktivnostih je redno sodelovalo 11 članov združenja in pri tem so opravili 323 prostovoljnih ur ter pri tem prevozili skupno 1208 km.

Finančno poročilo in poročilo nadzornega odbora so vsi člani zbora enoglasno potrdili.

V nadaljevanju se je župan Matej Slapar vsem članom in še posebej predsedniku združenja iskreno zahvali za dobro opravljeno delo v preteklem letu ter zaželel uspešno sodelovanje pri preventivnih akcijah z Občino Kamnik tudi v letu 2020. Poudaril je pomembnost poslanstva združenje na preventivnem področju pri zagotavljanju prometne varnosti, saj je le-tu potrebno storiti še veliko, da bi spremenili kulturo in miselnost voznikov. Izpostavil je skupno sodelovanje in delovanje na področju zagotavljanja prometne varnosti. S skupnimi močmilahko pripomoremo k ozaveščanju in spoštovanju cestno-prometnih predpisov voznikov ter ostalih udeležencev v prometu.

Sekretar Zveze združenja šoferjev in avtomehanikov Slovenije mag. Fadil Mušinović je v svojem obračanju zboru izrekel pohvale za uspešno delovanje združenja kljub relativno visoki starosti njegovih članov. Posebej pa je pohvalil neutrudno delovanje in angažiranost predsednika združenja Franca Pivka v dobro združenja in celotne skupnosti. V nadaljevanju pa je naglasil, da je: »ZZŠAM ena najstarejših nevladnih organizacij, ki se ukvarja izključno z varnostjo v prometu. Na prvi šolski dan so v bližini osnovnih šol po vsej Sloveniji razporejeni številni prostovoljci, ki predvsem na kritičnih točkah pomagajo ne samo otrokom, ampak tudi drugim šibkejšim udeležencem v prometu. Prometne nesreče predstavljajo splošne človeške, socialne in ekonomske probleme, ki opredeljujejo nadaljnji razvoj družbe. Zato moramo vsi, ki se ukvarjamo s preventivo v cestnem prometu združiti moči in ustvarjati in izvajati projekte za večjo varnost in vzgojo mladih. Spričo razvoja nove prometne infrastrukture ter prevoznih sredstev pa je potrebna nenehno izvajati izobraževanja vseh udeležencev v prometu in pri tem pomembno vlogo imajo tudi združenja kot so ZŠAM.«  

Na koncu pa sta predsednik združenja Franc Pivk in župan Matej Slapar članom - jubilantom podelila jubilejne značke za njihovo dolgoletno članstvo in delovanje v združenju. Značke so prejeli: Tomaž Pivk, Štefan Polajžer, Darko Janežič, Stane Virjant, Jurij Čevka, Franc Kadunc, Jože Kotnik, Božidar Kropivšek, Alojz Zavasnik.

Ob pogostitvi in sproščenem druženju so se rodile mnoge nove ideje in načrti za letošnje leto.

Besedilo in fotografije: A. Crnoja


<< Nazaj | Novice