Mali grad

60 let podjetja Menina d.d.

18.05.2012

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec v Galeriji Repanšek udeležil odprtja razstave podjetja Menina d.d., ki so jo na ogled postavili ob 60-letnici delovanja. V sproščenem vzdušju poslovnega druženja je podjetje Menina d.d. predstavila novosti na področju njihove pogrebne in pokopališke proizvodnje.

Poslovne partnerje iz 17 evropskih držav je najprej pozdravil direktor podjetja Menina d.d. Jože Homar ter se jim zahvalil za dobro sodelovanje. Besedo je nato predal županu Marjanu Šarcu, ki je izrazil veselje, da v naši občini deluje tako uspešno podjetje, kot je Menina d.d.. Ob odprtju razstave je povedal, da je smer in pot človeka že ob rojstvu začrtana, naša življenjska pot je povezana z začetkom in tudi ta pot, se nekje konča. Oba dogodka druži nekaj skupnega, oba sta močni čustveni izkušnji, ki nas v naši podzavesti spremljata od začetka do konca življenja. Rituali zapuščanja so tesno povezani tudi z razstavljenimi predmeti, ki smo jim priča danes, vsekakor pa ne gre dvomiti v dejstvo, da jih bomo nekoč potrebovali tudi sami.

Uradnemu delu razstave je sledil nastop skupine Klapa Mali grad, družabnemu srečanju in kosilu pa ob kresu še slavnostni razrez torte.


<< Nazaj | Novice