Mali grad

6. tradicionalna pustna povorka Osnovne šole Marije Vere

07.02.2016

 

6. tradicionalna pustna povorka Osnovne šole Marije VereVčeraj so ulice Duplice zopet preplavile najrazličnejše maškare iz Osnovne šole Marije Vere. Na razredni stopnji so nas razveseljevale pisane in raznovrstne maske, na predmetni pa so se razredi povezali in naredili skupinske maske. Tako smo lahko videli delavce, živali iz živalskega vrta, domine, varnostnike in celo nezdravo hrano. 

Vreme nam je bilo to leto naklonjeno, celo pot nas je spremljal sonček, ki je pripomogel, da smo še bolj veselo rajali. Naredili smo velik krog po ulicah Krajevne skupnosti Duplica in ga zaključili spet na začetku – pri Osnovni šoli Marije Vere, kjer smo se okrepčali s krofi in sokom. Za popestritev dogodka so poskrbeli godba Glasbene šole Kamnik, Godba Stranje, Kamniške mažoretke in plesalci Plesne šole Miki, s katerimi so lahko zarajale vse šeme. Med plesom mask je strokovna komisija budno spremljala poskočne maškare in se odločila, kdo so letošnji nagrajenci.

Strokovna komisija se je odločila, da so letošnje najboljše posamezne maske:

  1. glasba (Lana Vuga, 5. a),
  2. govorilnica (Ana Jaklič, 5. a),
  3. žirafa (Živa Žagar, 3. c),
  4. robota (brata Šprah, 3. a in 7. a),
  5. Pločevinko (Boris Bilić, 4. c),
  6. mavrica (Vita Pestotnik, 5. c),
  7. slikar (Ažbe Kern, 3. a).

Ker je bila izbira med maškarami tako velika in se je komisija res težko odločila, je podelila še nekaj tolažilnih nagrad. Le te so prejeli rožica iz 2. c, vesoljec (2. c), aligator (5. a), snežak (5. b), nuni (naši snažilki Martina in Mimi), jagodka (učiteljica Teja Strlič) in družina palčkov.

Nagrada za najboljšo skupinsko masko je šla v 8. a, ki je predstavljal živalski vrt. Učenci so se nagrade »en prost dan šole« zelo razveselili.

Po zaključku veselega dogajanja so se maškare poslovile in se razkropile na vse strani. Za nekatere pa se je pustno rajanje nadaljevalo po hišah.

Vir: Osnovna šola Marije Vere


<< Nazaj | Novice