Mali grad

6. fotografska razstava Kamnik – portret iz zraka

11.08.2012

 

Primož Hieng je v Samčevem predoru v Kamniku pripravil že šesto fotografsko razstavo z naslovom Kamnik – portret iz zraka. Dopoldan se je župan Marjan Šarec udeležil uradne otvoritve razstave.

Letošnja razstava ponuja 40 barvnih fotografij velikih formatov. Motivi so vzeti iz celotne občine Kamnik, na razstavi pa so na ogled še posnetki vrhov Kamniško - Savinjskih Alp ter Velike planine. Letošnja razstava v Samčevem predoru, ki ga je po letnici nastanka avtor simbolično poimenoval Razstavišče 1882, pa predstavlja pregled Hiengovega fotografiranja iz zraka v zadnjih petih letih.

Primož Hieng je za svoje fotografsko ustvarjanje leta 2006 prejel Posebno priznanje Občine Kamnik za novinarske in fotografske dosežke, letos pa Zlato priznanje Občine Kamnik za izjemen fotografski opus o Kamniku in širši prispevek k promociji občine Kamnik.

Ob današnji otvoritvi je avtor razstave Primož Hieng povedal: »Rad bi se zahvalil Občini Kamnik, ki vsa leta, kot tudi to leto, podpira razstavo Portret iz zraka. Vesel sem, da Občina najde tudi denar in posluh za kulturo. Lahko je za zgled vsem tistim, ki žal tega posluha v tem trenutku nimajo ali pa ga ne znajo pokazati. Zatorej iskrena zahvala Občini Kamnik in vsem, ki delajo na področju kulture in na svoj način prispevajo, da je ta razstava lahko v Samčevem predoru«.

Župan Marjan Šarec pa je poudaril, »Občina Kamnik vsako leto podpira tudi to razstavo in druge kulturne dogodke. Kultura je slovenski narod ohranila skozi viharna stoletja in je tisto, kar nas bo tudi ohranilo v prihodnjih desetletjih, stoletjih, morda celo tisočletjih. Oglejte si razstavo. Udeležujte se Kamfest-a, ki nam bo tudi letos ponudil obilo kulturnih in športnih užitkov. Vsak bo verjetno našel nekaj zase. Kamnik je kulturno mesto, športno mesto in predvsem naše mesto. Imejmo ga radi in skrbimo za to, da bodo vsi dogodki v Kamniku obiskani. Organizatorji Kamfest-a so se res potrudili. Goran Završnik se s svojo ekipo neumorno trudi vsako leto ponuditi nekaj novega, tako je tudi letos. Upam, da se prihodnje leto zopet srečamo«.

Polovica zasedbe Kosci, oče in sin Urbanija iz Mengša, sta glasbeno obarvala otvoritev razstave.

Razstava bo na ogled do nedelje, 26. avgusta 2012, vsak dan od 8. do 21. ure. Ponovili pa jo bomo tudi v času 42. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, in sicer od 6. do 9. septembra 2012.

Vljudno vabljeni v Samčev predor, prehod med Glavnim trgom in Šutno. Oglejte si naše srednjeveško mesto tudi iz zraka.


<< Nazaj | Novice