Mali grad

6. dobrodelni pohod na Sv. Primož: dobra volja, dobra družba, dober namen

19.09.2018

 

6. dobrodelni pohod na Sv. Primož: dobra volja, dobra družba, dober namen

ORGANIZATORJI OBVEŠČAJO, DA JE ZARADI PREDVIDENEGA SLABEGA VREMENA DOGODEK PRESTAVLJEN NA NEDELJO, 23. SEPTEMBRA 2018. ČASOVNICA POHODA OSTAJA ENAKA.

ZAHVALJUJEO SE VAM ZA RAZUMEVANJE IN VAS VABIJO, DA SE JIM PRIDRUŽITE.

Tudi letos – natančneje v nedeljo, 23. septembra – bo ekipa Modrih novic v sodelovanju s partnerji in podporniki projekta že šesto leto zapored organizirala dobrodelni pohod na Sv. Primož nad Kamnikom. Poleg vseh pozornosti, ki so jih naši zvesti pohodniki že vajeni (majica, malica, zabava, torta velikanka), smo letos pripravili še nekaj presenečenj, tako da bomo skupaj spet uresničili naš slogan Dobra volja, dobra družba, dober namen. Prav slednje je najbolj pomembno – vsa sredstva, zbrana s prijavninami pohodnikov, so letos namenjena Društvu Makadam, ki upravlja z Dnevno sobo, prostorom na območju nekdanje tovarne Alprem, v katerem so svoj drugi dom našli številni najstniki.

V društvu Makadam so se letos spomladi znašli v finančnih težavah, saj niso več zmogli plačevati najemnine in stroškov obratovanja Dnevne sobe, hkrati pa za svoje delovanje potrebujejo prostore, če želijo kandidirati za finančna sredstva na javnih razpisih. Po pozivu javnosti se je našlo nekaj posameznikov in jim pomagalo, tudi lastnik prostorov Rudi Capuder jim je prisluhnil in znižal najemnino. Ko smo slišali zgodbo, smo se v ekipi Modrih novic odločili, da jim naproti stopimo tudi mi. Naši in vaši koraki na letošnjem 6. dobrodelnem pohodu na Sv. Primož bodo namenjeni prav njim.

Da pa ne boste samo hodili, smo poskrbeli za številna presenečenja in dogajanje ob začetku, na poti, predvsem pa na vrhu. Na vznožju Sv. Primoža vas bo prebudila Mestna godba Kamnik, za bolj strumen korak se boste posladkali z rogljički, najboljša kavica bo prebudila še najbolj zaspane. Da bodo v poti uživali tudi najmlajši, bo ekipa Otoka športa pripravila iskanje zaklada. Lahko vam povemo tudi skrivnost, ki vam bo pomagala kot spodbuda najmlajšim – na vrhu jih čaka čisto prava medalja in slikanje z maskoto Mihcem. Pa še ustvarjalna delavnica in športna animacija ter frizerska ekipa, ki bo vsem malim princeskam (ali princem) spletla kitke. Ker bomo poskrbeli za vaše otroke, se boste vi lahko zavrteli ali pa samo zapeli z našimi izvajalci Prvim slovenskim pevskim društvom Lira in Skupino Joker. Seveda tudi letos ne bo manjkala torta velikanka.

Tokratni dobrodelni pohod Modrih novic je že šesti po vrsti. Ker revijo brezplačno prejemajo gospodinjstva v petih severno ljubljanskih občinah, so tudi sredstva, zbrana na pohodu, vsako leto namenjena organizaciji v eni izmed teh občin – tako smo prvo leto zbranih 1.404 evrov namenili Centru za socialno delo Kamnik, drugo leto 2.326 evrov Zvezi prijateljev mladine Domžale, tretje leto 2.384 evrov Medobčinskemu društvu Sožitje Mengeš, četrto leto 2.770 evrov Šolskemu skladu OŠ Komenda-Moste in lani 2.815 evrov Šolskemu skladu OŠ Trzin in Vrtca Žabica Trzin.

»Obdarili smo organizacije v vseh petih občinah, kjer izhaja revija Modre novice. Letos začenjamo nov krog, zato lahko pohodniki pričakujejo, da jih bomo še bolj pocrkljali. Veseli smo, da se našega pohoda na Sv. Primož vsako leto udeleži več pohodnikov in pohodnic, predvsem pa smo ponosni, da nas nekateri udeleženci podpirajo že od prvega pohoda dalje,« pred dobrodelno obarvano soboto pravijo člani organizacijske ekipe Modrih novic in vas vabijo, da ta dan preživite v njihovi družbi.

Program Dobrodelnega pohoda na Sv. Primož, ki bo v nedeljo, 23. september

Spremljevalno dogajanje: dobrodošlica – rogljiček in kava, slikanje za nagradno igro, nagradni lov za zakladom, slikanje z maskoto, ustvarjalna delavnica, športne igre, pletenje kitk.

Besedilo in fotografije: Mateja Štrajhar, Modre novice


<< Nazaj | Novice