Mali grad

6. dobrodelna dražba CIRIUS Kamnik

12.11.2011

 

Včeraj popoldan je v galeriji Veronika potekala 6. dobrodelna dražba za otroke in mladino s posebnimi potrebami Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik ozirom krajše CIRIUS Kamnik v organizaciji Harley owners group – Lipa Chapter Slovenija in pod pokroviteljstvom župana občine Kamnik Marjana Šarca.

 
   

Uvodne besede je zbranim namenila direktorica Centra, Mojca Škrinjar, ki je poudarila, da je dražba organizirana za človečnost, za solidarnost, za razumevanje eden drugega, različni kakor smo. Zbrana sredstva bodo namreč namenjena v namenski sklad CIRIUS za nakup pripomočkov gibalno oviranih otrok in mladostnikov.

 
   

Čut do sočloveka, predvsem do otrok, ki so gibalno ovirani, ki so na nek način odrinjeni iz današnje družbe, je v svojem govoru poudaril tudi častni pokrovitelj dražbe, župan Marjan Šarec in dodal: »CIRIUS je ustanova, ki skrbi, da se gibalno ovirani otroci in mladostniki najdejo med sebi enakimi, da si najdejo prostor pod soncem, ki si ga želijo, ki si ga zaslužijo. Poskrbimo, da jim bo z današnjo dražbo, življenje v tem svetu vsaj malo lažje!«

 
   

Dražitelj, novinar Mitja Meršol je na svojevrsten način predstavil 90 umetniških del, znanih in manj znanih slikarjev ter dela učencev CIRIUS-a, ki rišejo na svilo. Na dražbi je bilo prodanih 20 slik v skupni vrednosti 2.980 evrov.


<< Nazaj | Novice