Mali grad

6. Medvedkov pokal in zaključna prireditev Plavalnega kluba Calcit Kamnik

27.12.2016

 

6. Medvedkov pokal za plavalce Plavalne šole Plavalnega kluba Calcit Kamnik

V Plavalnem klubu Kamnik smo v sredo, 21. 12. 2016, za naše najmlajše člane pripravili že 6. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS. Tekmovanje je bilo namenjeno plavalcem Plavalne šole (predtekmovalni program za predšolske in šolske otroke).

6. Medvedkov pokal in zaključna prireditev Plavalnega kluba Calcit Kamnik

Potekalo je v treh kategorijah, kjer so se predstavili v naslednjih disciplinah:

Ob glasni spodbudi staršev in podpornikov so otroci pokazali svoje plavalno znanje, ki so ga pridno pridobivali skozi vse leto. V Plavalni šoli otroke učimo, da je potrebno plavati predvsem tehnično pravilno, zato je rezultat predstavljal čas, ki ga je plavalec potreboval, da je disciplino odplaval, s prištetimi pribitki ocene tehnike. Namen tekmovanja je tudi v tem, da se otroci na prijazen način spoznajo s plavalno tekmo in tekmovalnim športom, da se naučijo, da je potrebno vaditi in v vsako stvar vložiti veliko truda, da so na koncu dobri rezultati ter da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Zato so bili zmagovalci vsi, ki so s pripomočkom ali brez priplavali do nasprotnega roba bazena! Otroci so z velikim nasmehom in iskricami v očeh pokazali, da plavanje ni samo tekmovanje, plavanje je druženje in priložnost za tkanje novih prijateljskih vezi.

Ob koncu so vodo 16-metrskega bazena v CIRIUS-u močno zapenili še plavalci 1. in 2. tekmovalne skupine ter plavalcem Plavalne šole pokazali, da se z leti truda in treniranja zmore ta bazen preplavati zgolj z nekaj zavesljaji. Za popestritev tekmovanja so se v štafetah pomerili še plavalci Plavalne šole proti plavalcem 1. in 2. skupine, a tudi najizkušenejši kamniški plavalci so morali priznati, da so plavalci v Plavalni šoli pridobili veliko znanja, saj izziv ni bil lahek.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Rezultati 6. Medvedkovega pokala so na spletni strani PKK klik.


Zaključna prireditev Plavalnega kluba Calcit Kamnik – nagrajeni najboljši plavalci leta 2016

V Plavalnem klubu Calcit Kamnik smo v petek, 23. decembra 2016, za svoje člane pripravili zaključno prireditev, ko smo se v pozitivnem vzdušju spomnili uspehov preteklega leta, s katerimi so nas razveseljevali naši plavalci. Uspešno delo v Plavalnem klubu Calcit Kamnik, ki že vrsto let ob slabih pogojih za treniranje, a z veliko požrtvovalnostjo in predanostjo plavalnemu športu niza uspehe in skrbi za popularizacijo plavalnega športa v naši in sosednjih občinah, pa dokazuje tudi večanje števila članov.

A vendar ni odveč poudariti, da je za kamniške plavalce plavanje trdo in garaško delo, polno odrekanj in zapravljanja časa na dolgih vožnjah med tednom do radovljiškega bazena in ob sobotah do bazena na Fakulteti za šport v Ljubljani. Zaradi odsotnosti lastnega pokritega bazena v naši občini, v Plavalnem klubu Calcit Kamnik ne moremo zadostiti niti minimalnim pogojem za trening, čeprav se trudimo in najemamo proge v pokritem bazenu v Radovljici, na Fakulteti za šport in zavodu CIRIUS, kar pa povečuje stroške v breme staršev. Ob takih pogojih je težko držati korak s konkurenčnimi klubi. A vendar naši plavalci skozi vsa leta pišejo zgodbe o uspehu, ki pa bi se ob ustreznih pogojih lahko nadaljevale tudi v njihova srednješolska in študentska leta.

Tako je bilo prednovoletno druženje priložnost, da smo plavalce nagradili za njihov trud, njihovim staršem pa izrekli iskreno zahvalo za podporo. Predstavile so se tudi vse tri tekmovalne selekcije kluba in najmlajši iz Plavalne šole (predtekmovalni program za predšolske in šolske otroke), ki so prejeli diplome za sodelovanje na 6. Medvedkovem pokalu –  internem tekmovanju Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki je potekalo 21. decembra 2016, v bazenu zavoda CIRIUS. V veselje vseh, zlasti najmlajših, pa nas je s košem daril in lepimi željami obiskal tudi Dedek Mraz.

Čeprav si prav vsi naši plavalci zaslužijo veliko pohvalo, smo ob tej priložnosti nagradili plavalce našega kluba, ki so se s svojimi dosežki v letu 2016 najbolj izkazali (po FINA točkah v 50 m bazenih). Njihove odlike pa niso le hitri zavesljaji v vodi, ampak so s svojim pozitivnim odnosom do plavalnega športa in do klubskih prijateljev tudi vzor ostalim plavalcem.

Naziv Plavalec leta 2016 Plavalnega kluba Kamnik so prejeli:

Sotekmovalci prve selekcije in člani kluba smo se za dolgoletno sodelovanje zahvalili Anžetu Pirnatu, ki se je v tej sezoni poslovil od aktivnega plavanja.

Naj se ob koncu zahvalimo tudi vsem Vam, ki nas na naši plavalni poti podpirate in se veselite uspehov naših plavalcev. Naj se naša zgodba o prijateljstvu nadaljuje tudi v letu 2017 – Srečno!

Besedilo:  Helena Končar
Fotografije: Matic MačekMarko Pintar


<< Nazaj | Novice