Mali grad

6. Čarobni dan je Arboretum Volčji Potok odel v tančico čarobnih barv in zabave

30.08.2015

 

Predzadnji avgustovski dan je bil Arboretum Volčji Potok odet v tančico čarobnih barvah in zabave, saj se je odvijal 6. Čarobni dan. Zbranim v Arboretumu se je v imenu Občine Kamnik pridružil tudi podžupan Matej Slapar.

Današnji dan v Arboretumu Volčji Potok, kjer se bo po besedah organizatorja, družbe Netvizija d.o.o. in Zavod Zaupanje, letos zvrstilo rekordno število obiskovalcev, je bil poln številnih družine iz vse Slovenije, ki so se v prekrasni Arboretum zgrinjale že zgodaj zjutraj.

Sprva so jih pozdravile godbenice in godbeniki Mestne godbe Kamnik in članice Društva kamniških mažoretk Veronika, nato so se vsi prepustili prijetni zabavi na zelenicah in skrivnih kotičkih Arboretuma, v čarobnih deželah so ustvarjali, se preizkusili v športnih delavnicah, spretni z glasilkami in nogicami pa so se lahko preizkusili na glasbenih in plesnih delavnicah.

Lepota parka je bila ujeta v čarovnijo glasbe, ki je na obraze obiskovalcev risala nasmehe. Tokrat so z magijo melodije občinstvo zabavali Nuša Derenda, Trkaj, Omar Naber, Rock'n'Band, Kataya, Alex Volasko, Regina, Eva Černe, Šrangarji, Špela Grošelj, Miha Debevec, Tomaž Rožanec, Žana, Eva Boto in Alenka Gotar z Ansamblom Anžeta Šuštarja in še mnogi drugi.

Ob uradnem delu prireditve je Barbara Novak iz družbe Netvizija d.o.o. s čarobnega odra pozdravila vse prisotne, v imenu Občine Kamnik pa je zbrane nagovoril podžupan Matej Slapar: »Veseli nas, da ste pred šestimi leti začeli s to čudovito, čarobno zgodbo. Zakaj je zgodba Čarobnega dne tako uspešna? Zato, ker temelji na družini. Če bomo imeli močne družine, bomo imeli močno tudi družbo. Hvala Barbari Novak in njeni ekipi za to, kar delate. Želim vam, da boste imeli še veliko Čarobnih dn, saj vidimo, da se Čarobni dnevi širijo po Sloveniji in izven njenih meja. Spoštovani, želim vam lep dan, če pa vam ostane še kaj časa, pa vabljeni k ogledu vseh ostalih kamniških turističnih destinacij.«

Čarobnemu dnevu smo zapeli »Vse najboljše«, nato sta podžupan Matej Slapar in Barbara Novak iz Netvizije d.o.o. zarezala v torto velikanko in tako zaključila uradni del letošnjega Čarobnega dneva. Dogajanje in rajanje v Arboretumu Volčji Potok pa se je nadaljevalo v pozne popoldanske ure.


<< Nazaj | Novice