Mali grad

5. december - Mednarodni dan prostovoljstva

05.12.2017

 

Mednarodni dan prostovoljstva praznujemo od leta 1985. Takrat ga je na 40. zasedanju generalne skupščine razglasila Organizacija združenih narodov. Prostovoljkam in prostovoljcem se v tem praznovanju pridružijo tako vlade kot civilnodružbene organizacije iz vsega sveta.

Mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce/prostovoljke, ter posameznim prostovoljkam in prostovoljcem, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Praznovanja potekajo na različne načine: projekti brezplačne zdravstvene pomoči, predstavljajo in izvajajo se različni prostovoljski projekti, opozarja se na onesnaženost okolja, organizirajo se okrogle mize, posveti, seminarji … in tako razširjajo in razvijajo idejo prostovoljstva, idejo solidarnosti in nagovarjajo posameznike, da začnejo opravljati prostovoljsko delo.

Tudi v Kamniku bomo praznovali ta dan. V Svetovalni pisarni za starejše (Tomšičeva 23, tržnica Kamnik) bodo ob 18. uri članice skupine za samopomoč – Likovnice, pripravile razstavo svojih del, ki so nastale letošnjo jesen.

Vabljeni vsi, saj je 5. december dan za širjenje ideje prostovoljstva in navduševanje novih ljudi za opravljanje te dejavnosti. V resnici pa prostovoljsko delo poteka prav vsak dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto.


<< Nazaj | Novice