Mali grad

5. dan druženja in gibanja vseh generacij

15.05.2012

 

V soboto, 12. maja se je v sončnem vremenu v Termah Snovik odvijala vseslovenska akcija Dan druženja in gibanja vseh generacij. Prireditev je potekala že peto leto zapored. Letos se je akciji pridružila tudi OŠ Šmartno v Tuhinju, saj s projekti Zdrav življenjski slog, Shema šolskega sadja, Eko šola in Zdrava šola želi prispevati k zdravemu načinu življenja, kar je bil tudi eden izmed ciljev dneva. Po krajšem kulturnem programu so se udeleženci akcije podali na dva pohoda - krajši je potekal do izvira na Potoku, daljši pa preko Kočevega do Lok in nazaj v Snovik.  Na vmesnih točkah so učenke in učenci Planinskega krožka udeležencem pripravili sklop vprašanj, na katera so odgovarjali ter za pravilne odgovore prejeli jabolka in nalepke.

Na prireditvenem prostoru so se odvijale družabne in zabavne igre (ristanc, tekmovanje v vrečah, tekmovanje v prenašanju predmetov z zavezanimi nogami,…), nogomet, bodyzorbing. Udeleženci so lahko izvedeli vse o sladkorni bolezni, privoščili pa so si lahko tudi okusne sadne koktaile. Gasilci PDG Srednja vas so predstavili svoje gasilsko vozilo in udeleženci so lahko preizkusili kakšen je občutek držati cev z vodo.

Ob koncu prireditve je podžupan Damjan Hribar pozdravil udeležence in podelil priznanje za najštevilčnejšo družino pohoda, ki ga je prejela družina Dežman. Priznanje za najmlajšega udeleženca je prejel Marko Klemen, priznanje za  najstarejšega udeleženca pa Damjan Babnik.

   

Turistično društvo Tuhinjska dolina je s svojo stojnico obogatilo program, prav tako tudi Terme Snovik, ki so z Dnevom nordijske hoje dodale svoj prispevek z zdravemu načinu življenja.

Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi 5. Dneva druženja in gibanja vseh generacij kot tudi vsem udeležencem, ki so si vzeli čas in prišli v Snovik.

Besedilo in fotografije: Metka Mozetič-Pančur, koordinator projekta


<< Nazaj | Novice