Mali grad

47. državno prvenstvo v atletiki za osnovne šole s prilagojenim programom

05.06.2015

 

Dopoldan se je na stadionu v Domžalah odvijalo 47. državno prvenstvo v atletiki za osnovne šole s prilagojenim programom. Uradnega odprtja se je udeležil tudi župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo, ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe, predstavnikom Zavoda za šport Planica Jernejem Robičem in predstavnikom Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Janezom Zupančičem.

Državnega prvenstva, v organizaciji Osnovne šole 27. julij Kamnik in vodje tekmovanja Luka Svoljška, se je udeležilo 288 tekmovalcev iz 8 slovenskih področij in 37 šol s prilagojenim programom, ki so si pravico nastopiti priborili z uvrstitvijo med najboljše 3 na področnem tekmovanju.

Tekmovale so učenke in učenci rojeni leta 1999 in mlajši, vsak pa je lahko tekmoval le v eni disciplini in štafeti. Preizkusili so se v teku na 60, 300 in 1000 metrov, v skoku v daljino, skoku v višino, metu vorteksa in v mešanem štafetnem teku. Državno tekmovanje je bilo ekipno in posamično. Za ekipno tekmovanje se je štelo 6 najboljših rezultatov iz vseh disciplin, z izjemo štafete, ločeno za tekmovalke in tekmovalce, dosežki pa so se vrednotili po točkovalnem sistemu. Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Ob uradnem odprtju je zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe, ki je med drugim dejala: »V imenu šole organizatorice današnjega tekmovanja prisrčen pozdrav vsem tekmovalcem in njihovim spremljevalcem, cenjenim gostom, županu Občine Kamnik Marjanu Šarcu in vsem ostalim, ki ste nas počastili s svojo prisotnostjo. V čast mi je, da gostimo tukaj najboljše športnike iz cele Slovenije, ki so si nastop na teh, že 47. državnih atletskih igrah za osnovne šole s prilagojenim programom, priborili na področnih tekmovanjih. Verjamem, da je za takšen dosežek potrebno vložiti veliko truda in treninga. Hvala vsem učiteljem, ki športnikom pri tem nesebično pomagate. Dragi športniki, vam v čast je danes že  igrala slovenska himna, bodite ponosni na to in v športnem duhu še enkrat pokažite na tekmovališču kaj zmorete. Srečno!«

Mladim športnikom pa je dobre rezultate zaželel tudi župan Marjan Šarec in dejal: »Prišli ste tisti najboljši. Tisti, ki veste, kaj je šport, da je včasih tudi težko, ko se ne moreš posvetiti vsem in moraš ves svoj čas vlagati v treninge, a na koncu je z dobrim rezultatom in uspehom vse popolačano. Vi ste danes dokaz tega. Želim vam uspešno prvenstvo, da bi dosegli zadane razultate, predvsem pa se zavedajte, da naj velja staro reklo: »Važno je sodelovati in ne zmagati,« kajti šport je plemenit, šport nas dela boljše ljudi, šport je tisto, kar nas druži. Verjamem, da bo danes potekalo vse v tem duhu.«

Za plesno popestritev pred začetkom prvenstva so poskrbele učenke Osnovne šole 27. julij Kamnik Doris Kemprle, Tjaša Sušnik, Leila Doplihar in Špela Hribar pod vodstvom mentorice Helene Šlebir Lekan. Da se je prvenstvo odvijalo tako, kot je treba, pa so poskrbeli strokovni sodelavci Osnovne šole 27. julij Kamnik, Atletski klub Domžale, Timing Ljubljana ter dijakinje in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.


<< Nazaj | Novice