Mali grad

41. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, 9. - 11. september 2011

05.09.2011

 

Drugi septembrski konec tedna bo Kamnik tudi letos zaznamovan s predstavitvijo bogate oblačilne dediščine preteklosti. Letos že 41. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine prinašajo vrsto prireditev, katerih rdečo nit predstavlja želja po čim boljši predstavitvi pestre etnološke dediščine, povezane z oblačili, pesmimi, plesi in glasbo. Organizatorji se trudimo, da bi s prireditvijo poudarili pomen t.i. narodne noše, njeno vlogo pri razvoju narodne identitete ter razvoju kulture in nacionalne zavesti na naših tleh.

Od 8. do 11. septembra se bo kot tradicionalno zvrstila cela vrsta prireditev, posvečenih ohranjanju oblačilne dediščine. Program je bogat, zaključil se bo z nedeljsko povorko noš, v katero je letos prijavljenih že več kot 2.100 udeležencev. Gostovali bomo tudi številne skupine iz tujine. Letos se nam bodo predstavile folklorne skupine iz Albanije, Češke, Turčije in Ukrajine.

Kamnik vabi v svoje mestno jedro v naročju planin k obisku največje slovenske prireditve, posvečene ohranjanju oblačilne dediščine.

Več informacij:
Urša Osolnik
Organizator kulturno razvedrilne dejavnosti
Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik
Tel.: 01 831 8 191


<< Nazaj | Novice