Mali grad

4. tuhinjski kros 2011

25.05.2011

 

Pod okriljem CALCIT BIKE TEAM-a je v nedeljo v Ravnah v Tuhinjski dolini potekala druga dirka Pokala Slovenije za mlade do 17. let. Tuhinjski kros, četrti po vrsti, je na štart privabil 68 dečkov in deklic iz cele Slovenije, ki so skozi tekmo pokazali veliko spretnosti, volje in borbenosti na kolesu. Na veselje domačih navijačev pa so bili tudi to leto najštevilčnejši in najmočnejši tekmovalci kamniškega kluba Calcit Bike Team, ki so se ob koncu veselili petih zmag, štirih drugih mest in enega tretjega mesta. Organizatorji so tekmovalni dan zaključili s šprintom, na štart katerega so bili vabljeni vsi tekmovalci, zmaga v atraktivnem šprintu pa je pripadla Roku Korošcu.

Tekma je tudi letos potekala v bližnji okolici Trebušakove domačije na nadmorski višini 800m, v čudoviti neokrnjeni naravi, ki je kot taka predstavljala prijeten in sproščujoč ambient tudi za obiskovalce tekme.

Tekmovalni dan so pričeli najmlajši v kategorijah do 7 (U7) in do 9 let (U9). Hani Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) je tokrat vnovično zmago v kategoriji U7 odvzel Vit Felc iz Idrije, še en calcitovec, Jaka Bernik, pa je v isti kategoriji ob koncu zasedel 3. mesto. Zmage v kategoriji U9 se je veselil starejši brat zmagovalca v U7, Maj Felc (Sloga 1902 Idrija).

 

 

V drugem štartu so se v lov za najboljša mesta podali dečki in deklice v kategorijah do 11 in do 13 let. Blaž Novak (Calcit Bike Team), ki je tekmo suvereno vodil od štarta do cilja, si je v kategoriji do 11 privozil še tretjo letošnjo zmago. »Veliko sem vozil v zaveterju starejših tekmovalcev, na kakšnem klancu me je malo zabilo, vendar sem celo dirko odpeljal brez večjih težav« je tekmo na cilju pokomentiral Blaž. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) in Lahajnar Matej (Sloga 1902 Idrija), le 26 sekund za slednjim pa je v cilj pripeljal Žan Kranjec, prav tako tekmovalec domačega Calcita.

Prva tri mesta so si med dečki v kategoriji U13 razdelili Mihalič Anže (Energijateam.com), Bine Nemeček (Uni team) in David Ivartnik (Energijateam.com), med deklicami pa je slavila Kamničanka Katja Kranjec (Calcit Bike Team).

Kot zadnji so se s progo spopadli tekmovalci v kategorijah do 15 in do 17 let, ki pa so se podali v precej bolj ogorčen boj za najvišja mesta. Peter Zupančič (Calcit Bike Team, U17), ki se je uspešno vrnil po poškodbi in suvereno zmagal konec prejšnjega tedna v Završnici, je uspeh ponovil tudi na domači tekmi. »Tekma je bila zanimiva, fizično in tehnično precej zahtevna. Takoj po štartu so mi 3 tekmovalci pobegnili, vendar sva po nesrečnem padcu Luke Pušnika z Blažem Kadivcem ostala sama. Že v naslednjem krogu sem na spustu napadel ter si priboril minimalno razliko, ki pa sem jo do konca dirke le še povečeval.« je tekmo zadovoljen pokomentiral Peter. Drugega in tretjega mesta sta se veselila Blaž Kadivec in Matej Berger (oba Energijateam.com).

V kategoriji (U15) sta kamniški klub najbolj uspešno zastopala Matic Osolnik in Anže Kuret. Matic, ki je od štarta do cilja vozil taktično zrelo, je tekmo zaključil na odličnem 2. mestu, Anže pa je bil peti. Zmagovalec v tej kategoriji je postal Miha Tratnik Bajt (Sloga 1902 Idrija).

Med deklicami v kategoriji U15 Tamara Sitar in Eva Jagodič (obe Calcit Bike Team) nista imeli konkurence in sta tekmo zaključili kot prva oziroma druga. Prav tako konkurence v svoji kategoriji U17 ni imela Tina Perše, ki pa je tekmo, kot je povedala v cilju, vzela za dober trening, saj jo kaj kmalu čakajo prvi nastopi na tekmah svetovnega pokala. »Pred menoj je še nekaj treningov, nato pa že tekma svetovnega pokala v Nemčiji, kjer si želim uvrstitve med prvih 20,« je bila v cilju konkretna simpatična 16. letna tekmovalka, ki za kamniški Calcit uspešno nastopa drugo sezono.

Luka Žele, Tinin klubski trener, temu dodaja: »Ker je to Tinina prva sezona, ko lahko nastopa v tako močni konkurenci na največjih dirkah, je predvsem pomembno, da Tina v tej sezoni učenja pridobi čim več izkušenj na čim več dirkah, spozna najtežje proge in se tako približa svetovni eliti.« Prihajajoče tekme svetovnega pokala pa bodo po mnenju Želeta prikazale tudi jasno sliko o Tinini pripravljenosti.

Organizatorji pa so tudi letos za konec tekmovalnega dne pripravili odprto tekmovanje v šprintu, ki pa ni bilo namenjeno le mladim. Na kratki in atraktivni progi se je pomerilo
31 tekmovalcev, ki pa so morali pokazati kar nekaj spretnosti in znanja na kolesu. Po izločilnih bojih je ciljno črto prvi prečkal Rok Korošec, takoj za njim pa je v cilj pripeljal še en calcitovec Boštjan Hribovšek.

Besedilo: Nika Vrhovnik, Calcit Bike Team, Odnosi z javnostmi
Fotografije: Gregor Miklič in Grega Stopar


<< Nazaj | Novice