Mali grad

4. Čarobni dan privabil številne družine v Arboretum Volčji Potok

01.09.2013

 

Na prvi septembrski dan je bil Arboretum Volčji Potok v čarobnih barvah, saj se je odvijal 4. Čarobni dan. Zbranim se je popoldan pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Današnji dan v Arboretumu Volčji Potok, kjer se bo po besedah organizatorja družbe Netvizija d.o.o. zvrstilo 20.000 obiskovalcev, je bil dobrodelne narave. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni Arboretum zgrinjale že zgodaj zjutraj, kljub začetnemu dopoldanskemu dežju. Sprva so jih pozdravili godbeniki Mestne godbe Kamnik inmažoretke Mažoretne skupine Veronika. Nato pa so se vsi prepustili prijetni zabavi na zelenicah in skrivnih kotičkih Arboretuma. V Čarobnih deželah – dežela Pike Nogavičke, dežela Rdeče kapice, dežela Čebelice Maje, dežela Janka in Metke, dežela Petra Pana, Vzajemkova dežela, so se lahko sproščali ob ustvarjalnih, plesnih, športnih in ostalih delavnicah.

Čarobni oder je bil čaroben prav ves dan. Izjemen odrski program je letos med drugim gostil Katayo, Niko Zorjan, Rebeko Dremelj, Alyo, Nušo Derenda, Dark Heart, Zalo Đurić Ribič, Ivano Honsić, Aynee, Alenko Gotar, Glasbeni studio Osminka, Čarodeja Tonija, Popsing, ansambel Pustotnik in še mnoge druge. Čarobne dogodivščine so ponujale spretnostno vožnjo z avtomobili, otroško navdušenje pa smo videli ob jahanju policijskega konja ter islandskih konjev.

Ob uradnem delu prireditve je Barbara Novak iz družbe Netvizija d.o.o. s Čarobnega odra pozdravila vse prisotne in povabila obiskovalce na ogled ostalih znamenitosti občine Kamnik.

Zbrane pa je nato nagovoril župan Marjan Šarec, ki ni skrival navdušenja nad številnim obiskom Arboretuma Volčji Potok: »Kljub začetnemu slabemu vremenu, se je dan prevesil v čudovitega. Tako je Čarobni dan postal resnično čaroben in hkrati prijeten uvod v začetek novega šolskega leta. Arboretum Volčji Potok nam ponuja čudovite kotičke za najmlajše in tudi malce starejše. Veliko dodate vi, dragi obiskovalci, predvsem pa seveda najmlajši, zaradi katerih smo danes tudi tukaj. Tisti, ki boste jutri prvič sedli v šolske klopi, imate tako lep uvod v začetek šole. Vsem šolarjem želim obilo znanja v novem šolskem letu, dnevi in šolsko leto pa naj bodo vsaj polovico tako čarobni, kot je današnji dan.«

Čarobnemu dnevu smo zapeli »Vse najboljše«. Nato sta župan Marjan Šarec in Barbara Novak iz Netvizije d.o.o. zarezala v torto velikanko in tako zaključila uradni del letošnjega Čarobnega dneva. Dogajanje in rajanje v Arboretumu Volčji Potok pa se je nadaljevalo v pozne popoldanske ure.

 


<< Nazaj | Novice