Mali grad

35 let Območne obrtno-podjetniške zbornice Kamnik

27.11.2010

 

Včeraj v Galeriji Veronika obeležili 35. let delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Kamnik. Podeljena priznanja OOZ Kamnik in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Župan Šarec izrazil željo po tesnem sodelovanju Občine in kamniške OOZ


 

Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Kamnik Marko Vrhovnik se je uvodoma spomnil začetkov zbornice, ki segajo v leto 1975, ko je zbor samostojnih obrtnikov v Kamniku sprejel odločitev, da ustanovi Združenje samostojnih obrtnikov, katerega člani so bili vsi samostojni obrtniki, gostilničarji in avtoprevozniki.

Združenje, ki je kasneje preraslo v Območno obrtno-podjetniško zbornico Kamnik, se je vseskozi zavzemalo za dvigovanje kvalitete svojega delovanja, večanja števila članov, po besedah Marka Vrhovnika pa je pomembno prelomnico predstavljala pridobitev novih prostorov na Tomšičevi ulici v Kamnik, kamor se je zbornica preselila leta 1999.


Danes je v zbornico vključenih preko 1000 aktivnih obrtnikov, ki se združujejo v Avtoservisnoremontno sekcijo, Frizersko sekcijo, Lesno sekcijo, Odbor za letovanje, Odbor upokojenih obrtnikov in Sekcijo domače in umetnostne obrti. Člani zbornice se srečujejo z namenom reševanja strokovnih vprašanj na posameznih panogah, organizirajo svetovanja, izobraževanja in promocijske dejavnosti. Zbornica skrbi za izdajo obrtnih dovoljenj, vodenje registrov, zastopanje članov pred državnimi in lokalnimi organi, itd.

Župan Marjan Šarec je v nadaljevanju izrazil željo po sodelovanju Občine Kamnik in OOZ Kamnik v kar največji možni meri, saj se zaveda pomembne vloge podjetništva. »Če bo živelo podjetništvo, bosta živeli tudi občina in širša skupnost,« je dodal župan, zbranim pa namenil iskrene čestitke ob njihovem jubileju.

Na včerajšnji slovesnosti so podelili priznanja OOZ Kamnik, katera so jih prejeli; Emil Grzinčič, Dušan Papež, Marjanca Juh, Franci Kremžar, Janez Mlakar, Florjan Mlakar, Janez Repanšek, Ivan Zrimšek, Jože Voljkar, Anton Klemen, Ciril Grkman, Irena Tonin, Vinko Polak, Rudi Jeraj in Erika Mlakar.

Dve posebni priznanji je podelila tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, iz rok Viktorja Barliča, predsednika sekcije na OZS, pa sta priznanji prejela Emil Grzinčič in Marjanca Juh. 

 


<< Nazaj | Novice