Mali grad

332 kamniških prvošolcev prestopilo prag hiše znanja

01.09.2014

 

Danes je župan Marjan Šarec obiskal nekatere kamniške osnovne in srednjo šolo ter tako prvošolcem, kot tudi ostalim učencem in dijakom, zaželel uspešen začetek novega šolskega leta.

Brezskrbno poletje se počasi končuje, kamniški šolarji pa so danes sedli v šolske klopi. Za 332 otrok občine Kamnik je bil ta dan prav poseben, saj so prvič prestopili prag šole in prvič zaslišali šolski zvonec ter tako naredili prve korake v mozaik znanja, ki človeka naredi suverenega.

Sprva je župan Marjan Šarec pozdravil učence Osnovne šole 27. julij Kamnik in jim skupaj z ravnateljico Jasno Lampe zaželel naj bo njihovo osnovno vodilo tudi to šolsko leto medsebojna pomoč, tovarištvo in želja po naučiti se čim več.

Uspešno učno pot je župan nato zaželel okoli 200 dijakom prvih letnikov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Tudi ravnatelj mag. Šemso Mujanovič jim je zaželel uspešno izobraževanje, prijetni šolski dnevi pa naj bodo polni zanimivih izkušenj, medsebojne pomoči ter sodelovanja.

Prvo generacijo prvošolcev nove kamniške lepotice, Osnovne šole Toma Brejca, sta nagovorila ravnateljica Mojca Rode Škrjanc in župan Marjan Šarec. Nista skrivala navdušenja nad novim šolskim letom, nad novimi prostori matične šole, nad njimi so bili presenečeni tudi prvošolci, ki se bodo, brez dvoma, počutili dobro, predvsem pa varno na njihovi poti znanja.

Prvi šolski dan se je zaključil s pozdravom prvošolcev Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, kjer so, tako kot vse ostale kamniške šole, pripravili zanimiv program. V imenu Občine Kamnik jim je spodbudne besede ob prvih korakih v hram znanja namenil direktor občinske uprave Občine Kamnik mag. Ivan Kenda.  

Da pa je bil prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za tiste, ki so prvič vstopili v prostore šol, smo še dodatno poskrbeli na Občini Kamnik. Za varno pot v šolo je skrbelo 70 prostovoljcev (ki so bili oblečeni v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter Policijske postaje Kamnik. Slednja je poskrbela za dodatno varnost ob večjih vpadnicah v mesto. Vsak prvošolec pa je prejel knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Voznike v cestnem prometu prosimo in opozarjamo, naj bodo v dnevih, ki prihajajo, kot tudi tekom celotnega šolskega leta, posebno pozorni in previdni v okolici šol in šolskih poti. V času od ponedeljka, 1. 9. 2014, do petka, 12. 9. 2014, poteka prometno-preventivna akcija ob »Začetku šolskega leta«.

Šolarjem želimo, da bodo šolski dnevi prijetni, zanimivi ter polni nepozabnih izkušenj!


<< Nazaj | Novice