Mali grad

32. območna revija odraslih pevskih zborov

09.02.2011

 

Na večer kulturnega praznika je v Domu kulture Kamnik potekala tradicionalna, letos že 32. zaporedna revija odraslih pevskih zborov, ki delujejo v občinah Kamnik in Komenda. Obe občini sta že po tradiciji tudi pokroviteljici tega dogodka, v katerega je aktivno vključenega več kot odstotek tukajšnjega prebivalstva.

Na prireditvi, katere začetek sega v leto praznovanja 750-letnice prve omembe mesta Kamnik (1979), v organizaciji kamniške Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, je nastopilo 330 pevk in pevcev, ki delujejo v okviru organiziranih društvenih skupin v občinah Kamnik in Komenda: 10 pevskih zborov prihaja z območja kamniške, eden (MePZ Društva upokojencev Komenda) pa iz komendske občine.

V uvodnem delu slovesnosti je udeležence pozdravil župan Marjan Šarec. Govoril je o pomenu kulture za slovenski narod in poudaril, da kljub temu, da praznujemo dan smrti največjega slovenskega pesnika, to ni dan žalosti, ampak dan vesela in optimizma.

Nastop na območni reviji je izvajalcem obenem dal priložnost za medsebojno in tudi strokovno presojo njihovih prizadevanj (strokovni spremljevalec prireditve, ocenjevalec in obenem selektor za izbor udeležencev na regijskem nivoju, območni reviji Gorenjske, s strani JSKD R Slovenije je bil dirigent Mitja Gobec), zaželeno letno srečanje strokovnih sodelavcev, zborovodij in korepetitorjev zborov, ne nazadnje pa tudi pevk in pevcev aktivnega članstva v vrstah tudi v kamniški in komendski občini najvidneje zastopane zvrsti ljubiteljske kulture, zborovskega petja.


<< Nazaj | Novice