Mali grad

31. Območna revija pevskih zborov občin Kamnik in Komenda

09.02.2010

 

Vsakoletni dogodek, ki poteka ob sponzorstvu obeh občin ter v organizaciji kamniške izpostave JSKD, je z uvodnimi mislimi o pomenu kulture v današnjem vsakdanu pričel, v vlogi povezovalca programa, Tone Ftičar.

Podžupan Brane Golubovič je v nadaljevanju omenil trud in zavzemanja Občine Kamnik na področju obnavljanja kulturnih domov ter delovanja kulturnih društev, ob tem pa izpostavil veliko vlogo prostovoljnega udejstvovanja, ki je danes predvsem na ravni države premalo cenjeno. Po besedah podžupana se na Občini zavedamo, da brez dejavnosti društev in posameznikov, ki s svojim delom bogatijo občinsko kulturno življenje ter s tem tudi identiteto občine, ne more preživeti nobena skupnost. Ljudje so tisti, ki oblikujejo in soustvarjajo občino, zato je potrebno to spoštovati in podpirati. »Brez ljudi ni občine. Vsak od nas se mora zavzemati za to, da se bodo nekdanje vrednote ponovno postavile na prvo mesto« je dodal podžupan Golubovič in zaključil z mislijo, da je pesem doma v Kamniku, ter da se bo sam, dokler bo imel to možnost, zavzemal, da bo ljubiteljska kultura še naprej ena izmed prioritet družbenega razvoja v občini.

Podžupan Brane Golubovič v uvodnem nagovoru Podžupan Brane Golubovič, župan občine Komenda Tomaž Drolc s soprogo ter poslanka državnega zbora RS Julijana Bizjak Mlakar s soprogom  Tone Ftičar v pozdravnem nagovoru

V reviji je nastopilo 10 pevskih zborov iz Kamnika (Mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi, Tunjiški oktet, Ženski pevski zbor DKD Solidarnost, Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik, Moški pevski zbor DKD Solidarnost, Moški pevski zbor PSPD Lira, Komorni pevski zbor Anima, Komorni pevski zbor Šutna, Mešani pevski zbor Cantemus, Mešani pevski zbor Odmev) ter Mešani pevski zbor Društva upokojencev iz Komende.

Tunjiški oktet z zborovodjo Alešem Sedušakom Mešani pevski zbor DU Kamnik z zborovodkinjo Karlo Urh Priznanje tudi zborovodju Marku Tiranu (Ženski pevski zbor DKD Solidarnost)
 Komorni pevski zbor Anima z zborovodkinjo Matejo Kališnik  Komorni pevski zbor Šutna z zborovodjo Rokom Rakarjem  

<< Nazaj | Novice