Mali grad

30. letnica delovanja Lokostrelskega kluba Kamnik

11.12.2010

 

Včeraj so v Domu kulture Kamnik jubilejno, 30. letnico delovanja, obeležili člani Lokostrelskega kluba Kamnik. Prireditve so se udeležili nekdanji in sedanji člani kluba z družinami, predstavniki drugih klubov, ljubitelji lokostrelstva in predstavniki medijev, zbrane pa so nagovorili župan Občine Kamnik, Marjan Šarec, predsednica Lokostrelske zveze Slovenije, Irena Rosa in predsednik Športne zveze Kamnik, Gregor Hribar.

Pred tridesetimi leti so se kamniški taborniki seznanili z novo športno disciplino – lokostrelstvom. Ustanovili so klub, ki se je uspešno razvijal in s pomočjo odličnih trenerjev vzgojil lepo število posameznikov, ki so skozi celotno obdobje tridesetih let krojili slovenski lokostrelski vrh. Ravno zato so se letos v klubu odločili, da okroglo obletnico tudi primerno proslavijo. Čez celo leto so se s svojo prisotnostjo na posameznih prireditvah uspešno promovirali in predstavljali kamniški javnosti.

Slavnosten zaključek v Domu kulture Kamnik je potekal v duhu preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Predstavljeni so bili nekateri vidni predstavniki lokostrelstva v Kamniku. Župan Marjan Šarec je klubu čestital za njihov trud in vztrajnost, ter jim obljubil tudi nadaljnjo podporo Občine Kamnik. Za popestritev je na koncu poskrbel humorist Miki Bubulj, voditeljski par Katja Gjurin in Stane Osolnik pa sta prireditev zaključila s povabilom vsem prisotnim k prijetnemu druženju.

 

 


<< Nazaj | Novice