Mali grad

30. avgusta slovesno odprtje Lokalne povezovalne ceste B31. Promet bo po cesti stekel naslednji dan

20.08.2010

 

9. oktobra 2009 smo položili temeljni kamen ob začetku gradnje Lokalne povezovalne ceste B31. Dela so ves čas potekala po predvidenih terminskih planih in gradnja ceste, ki jo prihodnji teden čaka le še tehnični pregled, je zaključena.

Na povezovalni cesti so v tem tednu predstavniki Občine Kamnik skupaj z nadzorom in izvajalci opravili interni tehnični pregled, v sredo, 24. avgusta pa »povezovalko« čaka še glavni tehnični pregled.  

Slovesno odprtje ceste bo v ponedeljek, 30. avgusta ob 17. uri na novem mostu povezovalke, promet pa bo po cesti stekel naslednji dan.

Povezovalna cesta bo bistveno razbremenila promet, pomembna pridobitev tudi za pešce in kolesarje
Cesta z dvema kolesarskima stezama in pločnikom bo razbremenila Ljubljansko ulico, saj se bo večina predvsem tovornega prometa preusmerila nanjo iz območja Svita in Titana, bodočih objektov Komunalnega podjetja Kamnik, podjetja Žurbi in Alprema.

Na drugi strani je celoten kompleks Povezovalne ceste B31 pomembna pridobitev za pešce in kolesarje, saj bo rekreacijska pot speljana od Duplice do poslovne cone na obvoznici ter naprej vse do zavoda CIRIUS in mesta, kjer je rekreacijska pot s počivališči in prostori za druženje, ki je že končana, lepo zaživela.

Fotografska razstava o Povezovalki B31
V kamniški občinski stavbi na Glavnem trgu 24 je v času uradnih ur na ogled fotografska razstava Dušana Letnarja in Primoža Hienga, ki vsak s svojim objektivom prikazujeta poglede na izgradnjo lokalne povezovalne ceste B31 med Bakovnikom in kamniško obvoznico. Dušan Letnar se je svojega dela lotil zelo temeljito, saj je skoraj dnevno spremljal dogajanje na gradbišču, fotograf Primož Hieng pa je gradnjo ceste ujel med letom s helikopterjem Letalske policijske enote.


<< Nazaj | Novice