Mali grad

3. mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

07.12.2012

 

3. mednarodno odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu je potekalo v OŠ Marije Vere na Duplici v nedeljo, 2. 12. 2012. Prisotnih je bilo 60 vrhunskih igralcev in 8 igralk iz štirih držav. Prikazali so mešanico med športom in umetnostjo. Zadeti nasprotnikovo polovico mize tako, da žogica prileti okrog mrežice in ne čez njo, se zelo redko vidi - mogoče na kakšnem prvenstvu Kitajske. Pri nas se je taka mojstrovina zgodila kar dvakrat.

Tekmovanje smo začeli s prijateljsko tekmo med reprezentancama Slovenije in  Srbije (igralci nad 40 let). Ne spomnimo se kakšne reprezentančne tekme v naši občini. Menimo, da je ta bila prva. Po pozdravnih besedah predsednika namiznoteniškega kluba Kamnik, je v imenu občine vse prisotne nagovorila tudi podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar. Omenila je nekaj znamenitosti naše občine, pohvalila organizatorje, vsem zaželela uspešno tekmovanje in prijetno bivanje in uradno odprla prvenstvo.

Po predvajanju himne Srbije – Bože pravde (avtor melodije je zanimivo Slovenec Davorin Jenko) in slovenske Zdravljice ob dvignjenih državnih zastavah, se je začelo zares. Z izjemo državnega prvaka, so bili prisotni vsi najboljši igralci Srbije. Naš selektor, sekretar namiznoteniške zveze Slovenije Danijel Šarlah, žal ni mogel sestaviti realno najboljše slovenske peterke. Iz objektivnih razlogov nista prišla državni prvak in podprvak. Kljub temu je slovenska reprezentanca prikazala visoko kvaliteto igre in kljub porazu z izidom 1 : 4 , gledalcem razkrila in pokazala veliko skrivnosti najhitrejše igre z žogico.

Turnirski del je igran v šestih kategorijah. Ženske enotna, štiri moške starostne kategorije do 40 let, od 40 do 50, od 50 do 60 in nad 60 let ter enotna kategorija dvojic. Omenil bom samo zmagovalce kategorij:  Tofant Ana (Vodice), Orešnik David (Domžale), Milošević Ljubiša (Beograd), Štor Gorazd (Velenje), Škoberne Boris (Polzela) in dvojica Milošević-Turan (Srbija).

Od Kamničanov je izstopala Urška Horvat z osvojenim pokalom za tretje mesto. Na nehvaležnem četrtem mestu sta končala tekmovanje Erjavec Žiga v najmlajši in Željko Đurić v kategoriji od 50 do 60 let. Kolajno za osvojeno prvo mesto v tolažilni skupini od 40 do 50 let je prejel naš Edo Horvat. Z všečnimi in srčnimi nastopi so opozorili na se še:  Darja Grom, Leja Jokić, Nejc Erjavec, Matej Prezelj,  Boštjan Skok, Damjan Đurić, Jure Juteršek, Hribar Matevž in Milan Močnik.

Super finalni dvoboj za veliki prehodni pokal in denarno nagrado je končno prinesel veselje za domače igralce. Po dveh letih bivanja pri dosedanjima zmagovalcema Glavaški (Bečej Srbija) in Milošević (Beograd) je mladi David Orešnik iz Homca, sicer prvoligaški igralec, ki nastopa za ekipo Mengša, uspel pokal končno vrniti v Slovenijo. V trdem in izenačenem dvoboju je z malenkostno več energije, odličnim vračanjem neugodnih servisov ter z močno rotiranimi udarci, uspel streti odpor lanskoletnega zmagovalca Ljubiše Miloševića. Čestitke Davidu za zmago, kot tudi vsem udeležencem za prikazano igro.

V kategoriji dvojic je razburljiv finalni dvoboj na razliko v petem nizu dobila dvojica Turan-Milošević.

Za vsako vrhunsko točko je sledil aplavz gledalcev in potem spet popoln mir in priprava za naslednjo točko. Vse čestitke publiki za visok nivo kulture navijanja.

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu - dvojice - 18. 11. 2012

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu v kategoriji dvojic je prispevek namiznoteniškega kluba Kamnik, ob praznovanju državnega praznika, Maistrovega dneva. Organizacija simpatično-amaterska toda brezhibna, športni duh na višku, prisotnost treh generacij športnikov, ter polna telovadnica OŠ Marije Vere so pokazatelji, da se v tej športni panogi  v naši občini dogajajo pozitivni premiki. S svojo prisotnostjo in aktivno udeležbo nas je presenetil trener državne kadetske reprezentance in eden najboljših slovenskih igralcev David Orešnik. Pohvalil je tekmovanje in s strokovnim očesom opozoril na nekaj mladih talentov: Kranjec, Jokič, Švraka ter Štefanič. Dejal je, da ob primerni strokovni pomoči trenerjev lahko postanejo vrhunski igralci.

Rezultatsko se je odvilo po pričakovanjih. V ženski konkurenci zlati kolajni za par Grom-Lah, srebrni za Leskovec-Goričan. V kategoriji moških dvojic je suvereno zmagal podgorski dvojec Prezelj-Erjavec.

Najbolj prijetno presenečenje sta pripravila člana ŠD Tuhinj Močnik in Hribar z osvojitvijo srebrnih kolajn. V četrtfinalu sta premagala za las in v podaljšanem odločilnem nizu izvrstno dvojico Božič-Čiš.

O občutnem napredku od preteklega leta smo povprašali vidno navdušenega Milana Močnika. Razložil nam je, da so v ŠD Tuhinj dobili novo opremo za namizni tenis , da so pogoji boljši, da vadijo več, kar se je tudi poznalo na današnjem tekmovanju.

V kategoriji osnovnošolskih dvojic (enotna kategorija je dovoljevala tudi mešane dvojice) sta občinska prvaka postala Taja Štefanič in Matija Švraka, imena o katerih se bo zagotovo še slišalo med kamniškimi športniki.

NTK Kamnik vabi vse ljubitelje namiznega tenisa na ogled tekem ljubljanske in gorenjske lige v fitnes klub Sokol ob torkih od 18:30 dalje . V Ljubljanski ligi je naša ekipa Sokol Kamnik suvereno na prvem mestu. Po šestih krogih je še edina neporažena. Za bleščeče zmage so zaslužni: Žiga Erjavec, Damjan Đurić, Matjaž Prezelj ter trener in tehnični vodja ekipe Hajradin Kočan.

Lep športni pozdrav iz Duplice, kjer je namizni tenis doma!

Besedilo in fotografije: Tjaša Žibrat, NTK Kamnik


<< Nazaj | Novice