Mali grad

3. ProAction Čaven zelo uspešen za KGT Papež

24.05.2016

 

Prva tekma v Pokalu Slovenije v gorskih tekih je v idiličnem okolju Čavna ob težkem vertikal km vzponu tekačem KGT Papež prinesla izjemne rezultate: kar 13 zmagovalnih stopničk.

3. ProAction Čaven zelo uspešen za KGT PapežTudi letos je bil zmagovalec vzpona Miran Cvet (4,4 km s 1074 m višinske razlike), med mlajšimi veterani je bil Metod Bregar peti. Med člani so bile zmagovalne stopničke rezervirane za Gašperja Bregarja na 2. mestu, na tretjem pa za Luka Kovačiča, Luka Mihelič pa je bil četrti. Osmi je bil Jure Vešligaj in deseti Aljaž Božič. Med starejšimi veterani je Bojan Kemperl dosegel 3. mesto, Bojan Kožuh pa peto. Pri članicah je srebrno medaljo prejela Ana Čufer, pri mlajših veterankah pa Urša Trobec, Petra Mikloša pa zlato.

Mladi tekači so se pomerili na treh različnih progah. Med mlajšimi deklicami je slavila Maša Viriant, Viktorija Dolinšek je bila četrta. Med deklicami je bila tretja Lana Poličnik, Tjaša Uršič pa peta. Starejša deklica Hana Dobovšek je bila druga, Tjaša Čirović pa tretja.

Med mlajšimi dečki je bil četrti Nik Romšaka, od 9. do 10. mesta sta sledila Jakob Jeras in Nejc Petek. Med dečki je bil zmagovalec Aleš Prelovšek, Žan Auersperger pa četrti. Tudi med starejšimi dečki je kljub poškodbi rame zmagal Nejc Uršič, Rok Podbregar je bil četrti, mladinec Tine Habjan je zmagal, Marino Mekiš je bil šesti.

Čestitamo!

Besedilo: Mira Papež
Fotografija: prijavim.se


<< Nazaj | Novice