Mali grad

3. DOL – zahod Calcitovci končali z zmago

17.03.2014

 

S tretjo zaporedno zmago, tokrat v gosteh pri SIP Šempetru, je druga moška ekipa Calcit Volleyballa končala letošnje tekmovanje v 3. DOL – zahod. V soboto so Kamničani v Šempetru slavili s 3:0 (18, 22, 25) in tako samo potrdili tretje mesto v ligi. Na koncu so ob dvanajstih zmagah in šestih porazih osvojili 42 točk.

Tudi na zadnjih letošnji tekmi v tretjeligaški konkurenci je imel trener druge kamniške ekipe Gregor Hribar v šempetrski športni dvorani na voljo le deset igralcev. Vso tekmo so igrali Rok Kočevar, Timotej Ratek, Grega Ratek, Luka Lazar, Gašper Hribar in prosti igralec Metod Golob, medtem ko je v končnici drugega niza in tretjega Petra Lombergarja zamenjal Žan Bezjak. V Šempetru sta sicer bila še Ervin Žveplan in Jernej Jurič, ki pa nista igrala. Čeprav tekma ni odločala o ničemer, saj Kamničani niso več mogli napredovati do drugega mesta, v primeru poraza pa tudi ne bi mogli biti slabši kot tretji, so vanjo vstopili dobro motivirani. Tekma ni bila ravno lahka, kajti Šempetrčani imajo dobro ekipo, ki resda ni v samem vrhu 3. DOL – zahod, a so zelo nevarni na servisu. V prvem nizu so gostje iz Kamnika prišli do zmage brez večjih težav, v drugem in tretjem pa so imeli nekaj več težav na sprejemu. Zato je Hribar v kritičnih trenutkih v igro poslal Bezjaka, ki ima sicer manjše težave s kolenom, zato ga ni želel preveč obremenjevati, kar mu je tudi uspelo. Še najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so do končnice Kamničani zaostajali za tri točke (20:23), toda ob dobrem bloku so tudi ta niz dobili.

»Iz niza v niz smo delali več lastnih napak. Tekmo smo sicer začeli skorajda brez napak, nato jih je bilo več. Delno tudi kot posledica tega, da so domačini veliko tvegali na servisu, mi pa smo imeli več težav s sprejemom. Ko je bilo najbolj treba, smo igrali zbrano in to je zadoščalo za zmago. Končno tretje mesto je realna slika celotnega dogajanja v tretji ligi. Svoje možnosti, da bi se uvrstili na drugo mesto, ki bi morda še vodilo v 2. DOL, smo zapravili predvsem na tekmah s Triglavom, ki je bil naš neposredni konkurent, medtem ko si prvega mesta nismo zaslužili, saj je bil Logatec v letošnji sezoni za nas premočan. Bi pa lahko ob boljšem pristopu morda lahko premagali Kranjčane,« je po zadnji tekmi svojih varovancev v letošnji sezoni povedal trener Gregor Hribar.

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice