Mali grad

3, 2, 1 in zasvetilo je osem kilometrov prazničnih lučk

07.12.2018

 

3, 2, 1 in zasvetilo je osem kilometrov prazničnih lučk»Vsem občankam in občanom ter obiskovalcem Kamnika želim lep in brezskrben pravljični december.« S temi besedami je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi prižgal praznično okrasitev mesta ter se zahvalil Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je pripravil sklop prireditev Pravljični Kamnik, in Komunalnemu podjetju Kamnik, d. d., ki je okrasilo mesto. Obiskovalcem Pravljičnega Kamnika pa je zaželel veliko užitkov v številnih decembrskih prireditvah in se jim zahvalil za izkušnje, ki jih je prejel v štirih letih na mestu podžupana: »Vesel sem, da sem bil lahko štiri let del vas in se veselim tudi nadaljnjega sodelovanja.«

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik in tudi drugi organizatorji številnih prireditev smo se tudi letos potrudili, da bi vam v tem mesecu pričarali praznične občutke,« je dejal v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in obiskovalce povabil, da prireditve obiščejo. Tudi on pa je obiskovalcem prireditev zaželel, da bi se te dni počutili resnično pravljično in da bi si med prazniki vzeli čas tudi zase in za svoje najbližje.

Praznična okrasitev mesta obsega 8 kilometrov lučk. Novosti v tej praznični okrasitvi je več, najbolj vpadljiva je zagotovo dodatna novoletna smreka, ki se nahaja na križišču Ljubljanske in Kranjske cesta oziroma pri Korobaču. Obiskovalce pa je navdušila tudi dodatna okrasitev nad cesto na Glavnem trgu, kjer so obešeni dežniki, ter okrasitev drevesa na poti v Keršmančev park.

Da bo dogajanje v Kamniku res pravljično je že na prižigu praznične okrasitve mesta oskrbela ekipa muzikala Pepelka, ki je obiskovalcem prireditve predstavila nekaj najbolj popularnih izsekov iz njihove predstave. Muzikal Pepelka si sicer lahko ogledate v Kulturnem domu Radomlje, in sicer 18., 19., 20., 25., 26. in 27. januarja ter 1. in 3. februarja. Karte so na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si, tudi na osrednji TIC točki na Glavnem trgu v Kamniku.

Sklop prireditev Pravljični Kamnik pa promovira tudi nov promocijski video, v katerem nastopa tudi Grega Golob, svetovni prvak v plesu – modern solo dečki. Video si oglejte tukaj.

Letos bo pestro v Keršmančevem parku, kjer se nahaja brezplačno drsališče in Pravljična hiška, kjer bodo od 17. do 23. decembra otroke navduševale otroške delavnice, terrazlične otroške predstave. Obiskal pa jo bo tudi Dedek Mraz. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa bo sofinanciral tudi decembrske prireditve, ki jih bodo v centru mesta pripravili različni ponudniki. Vsi dogodki so objavljeni na spletni strani mestnega središča.

 

Najbolj živahno pa bo konec leta, ko bodo na Glavnem trgu potekali glasbeni koncerti. Letos bodo minili v znamenju svetovnih pop in rock legend: AC/DC, Queen, ABBA in The Beatles. Omogočeno pa bo tudi fotografiranje s pop in rock legendami pred posebnim ozadjem. Tudi letos pa boste lahko v Kamniku silvestrovali na prostem. V leto 2019 boste lahko odštevali od 22. ure dalje ob zvokih skupine Joker.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice