Mali grad

290 kamniških prvošolcev prestopilo prag hiše znanja

02.09.2013

 

Danes so župan Marjan Šarec, podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar in višja svetovalka za družbene dejavnosti Občine Kamnik Katarina Ščetinin-Sever obiskali kamniške osnovne in srednjo šolo ter tako prvošolcem, kot tudi ostalim učencem in dijakom, zaželeli uspešen začetek novega šolskega leta.

 

Brezskrbno in prijetno poletje se počasi končuje, kamniški šolarji so tako danes sedli v šolske klopi. Za 290 otrok občine Kamnik je bil danes prav poseben dan, saj so prvič prestopili prag šole in prvič zaslišali šolski zvonec ter se tako podali na pot polno novih doživetij.

Sprva je učence Osnovne šole 27. julij Kamnik (prvošolcev letos na šoli nimajo) pozdravil župan Marjan Šarec in jim skupaj z ravnateljico Jasno Lampe zaželel naj bo njihovo osnovno vodilo tudi to šolsko leto medsebojna pomoč in želja po naučiti se čim več.

Podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar je uspešno učno pot zaželela tudi 200 dijakom prvih letnikov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Tako v. d. ravnatelja mag. Šemso Mujanovič kot tudi podžupanja sta jim zaželela uspešno izobraževanje, prijetni šolski dnevi pa naj bodo polni zanimivih izkušenj, medsebojne pomoči ter sodelovanja. Sledil je pozdrav učencem Osnovne šole Marije Vere, kjer je prvošolcem nekaj spodbudnih besed namenila višja svetovalka za družbene dejavnosti Občine Kamnik Katarina Ščetinin-Sever. Tako njim kot tudi prvošolcem Osnovne šole Toma Brejca, ki bodo do zaključka gradnje nove mestne šole gostovali na Duplici, je izrazila želje po čim večji radovednosti do znanja. Tudi ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc ni skrivala navdušenja nad novim šolskim letom, v katerem se bo ob gradnji nove matične šole skupaj s celotno ekipo šole ter ob pomoči župana in direktorja občinske uprave mag. Ivana Kende še naprej prizadevala za dobro počutje otrok.

Da je znanje, ki bo učencem položeno v roke, dediščina, ki naj jo spoštujejo, bogatijo in nekega dne zvesto prenesejo naprej, so bile besede, s katerimi je podžupanja nagovorila prvošolce Osnovne šole Stranje, Osnovne šole Frana Albrehta ter Osnovne šole CIRIUS Kamnik.

Prvi šolski dan se je zaključil s pozdravom prvošolcev Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, kjer so, tako kot vse ostale kamniške šole, pripravili zanimiv program, tudi njim pa je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar zaželela srečno in kar se da prijetno bivanje v šolskih klopeh.

Da pa je bil prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, smo še dodatno poskrbeli na Občini Kamnik. Za varno pot v šolo je skrbelo 55 prostovoljcev (ki so bili oblečeni v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter Policijske postaje Kamnik. Slednja je poskrbela za dodatno varnost ob večjih vpadnicah v mesto. Vsak prvošolec pa je prejel knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Voznike v cestnem prometu prosimo in opozarjamo, naj bodo v dnevih, ki prihajajo, kot tudi tekom celotnega šolskega leta, posebno pozorni in previdni v okolici šol in šolskih poti. V času od ponedeljka, 2. 9. 2013, do torka, 10. 9. 2013, bo potekala tudi prometno-preventivna akcija »Začetek šolskega leta«.

Šolarjem želimo, da bodo šolski dnevi prijetni, zanimivi ter polni nepozabnih izkušenj!


<< Nazaj | Novice