Mali grad

29. občni zbor Društva diabetikov Kamnik

26.01.2013

 

V prostorih PGD Kamnik je dopoldan potekal 29. občni zbor Društva diabetikov Kamnik, ki se ga je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Društvo diabetikov Kamnik, ki šteje 254 članov, deluje kot humanitarno društvo po načelih nepridobitnosti, prostovoljstva ter v skladu z Zakonom o humanitarnih organizacijah. Sodeluje s pristojnimi organi pri razreševanju problematike oseb, prizadetih s sladkorno boleznijo. Organizirana so predavanja o zdravljenju sladkorne bolezni, zdravi prehrani, zdravem na­činu življenja in druga predavanja povezana s to tematiko. Sodelujejo na različnih kulturnih in športnih prireditvah. Prav tako pa so, v okviru Društva, organizirana zdraviliška okrevanja, skupinske terapije, izleti, sestanki, srečanja in druge oblike sestajanja oseb s sladkorno boleznijo in drugih, ki so z omenjeno problematiko povezani.

Nekaj uvodnih besed je zbranim sprva namenila predsednica Društva diabetikov Kamnik Savica Juntez.

Članice in člane kamniškega Društva diabetikov pa je pozdravil in nagovoril tudi župan Marjan Šarec. Poudaril je pomen delovanje Društva za tiste, ki se spopadajo s to hudo boleznijo. »S svojimi mnogimi aktivnostmi ljudem s sladkorno boleznijo oziroma vsem, ki so povezani s to problematiko, pomagate na poti premagovanja ovir. S koristnimi informacijami, ugotovitvami in predvsem druženjem krajšate dneve mnogim članicam in članom. Nihče ne ve, kdaj ga bo bolezen doletela in vsak ima svoje težave. Najtežje pa je, če jih rešujemo sami. Zato je pomembno imeti družbo in se udeleževati aktivnosti, kot so vaše. Društev je v Kamniku veliko. Nekaj manj je humanitarnih, tako kot je Društvo diabetikov Kamnik. Hvala, ker služite sočloveku in mu pomagate. Ob tem, ko pomagate drugemu, pomagate najbolj tudi sebi.« Zaključil pa je z željo uspešnega delovanja kamniškega Društva diabetikov tudi v letošnjem letu.

Na občnem zboru so bila predstavljena poročila o delovanju Društva diabetikov Kamnik za leto 2012. Ob prijetnem druženju pa so se snovali načrti za letošnje leto.

Za glasbeno popestritev dogajanja so poskrbele pevke terceta Veronika.


<< Nazaj | Novice