Mali grad

28. mekinjski kros in 10. memorial Mira Petka

30.04.2016

 

28. mekinjski kros in 10. memorial Mira Petka27. april je v Mekinjah minil v športnem duhu, saj je potekal že 28. mekinjski kros in 10. memorial Mira Petka. Deževje ni ustavilo vrste tekačev in tekačic, tako starih kot mladih, ki so se ponovno pomerili v krosu pa tudi v kolesarjenju in teku s pomočjo vlečnih psov (canicrossu).

Tekači vseh starosti so se ponovno pomerili v teku na terenu, ki marsikomu predstavlja prevelik zalogaj, ter se borili za nagrade ter za mesto na najvišji stopnički. Proga je bila letos zelo spolzka, a kljub temu ni prišlo do večjih poškodb tekmovalcev, v cilju pa jih je čakal topel obrok. Kros je med drugim zaznamovalo tudi slabo vreme, k sreči pa se je vse končalo že pred popoldanskim neurjem in sneženjem.

28. mekinjski kros so odprli najmlajši, dečki in deklice od leta rojstva 2009 naprej, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol. Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000 m in 2000 m, nato moški in ženske na 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10-kilometrski progi. Najstarejši udeleženec je štel kar 75 let. Poleg tekačev pa je na progi nastopilo kar nekaj štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplinah canicross ter bikejoring. Čestitamo vsem tekmovalcem, ne samo tistim na stopničkah, za udeležbo na krosu v tako težkih vremenskih razmerah. Proga, po kateri so tekli, je bila že nekaj ur po koncu krosa neprehodna zaradi podrtega drevja, ki je bilo posledica neurja ter sneženja.

Zahvaliti se moramo tudi navijačem, ki so kljub dežju navijali za tekmovalce, sponzorjem, podjetju Calcit, lastnikom travnikov ter ekipi Športno kulturnega društva Mekinje, ki je požrtvovalno postavljala ter pospravljala prizorišče. Po njihovi zaslugi je bilo tako vse očiščeno in pospravljeno še pred popoldanskim sneženjem.

Besedilo in fotografiji: Jernej Ftičar, ŠKDM


<< Nazaj | Novice