Mali grad

28. državno šolsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«

28.05.2019

 

28. državno šolsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«Na 28. državnem tekmovanju »Kaj veš o prometu?« je Žiga Plahuta, učenec 8. b razreda Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, zasedel odlično tretje mesto med kar 51 kolesarji.

Zmagovalci:

1. Maj Starič, Osnovna šola Blanca

2. Maksim Stoviček, Osnovna šola Mislinja

3. Žiga Plahuta, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Tekmovanje je potekalo v lepo urejenem kraju Mislinja, ki leži ob glavni cesti na relaciji Velenje - Slovenj Gradec. Izbrani učenci – kolesarji, so se pomerili v spretnostni vožnji, v ocenjevalni vožnji po mestu in v reševanju testov iz prometne teorije. 

Prvi trije so opravili mestno vožnjo in teoretični preizkus vožnje brez kazenskih točk, le minimalne napake na spretnostni vožnji so odločale o vrstnem redu zmagovalcev.

Vsekakor pa je Žiga s svojo atraktivno vožnjo najbolj navdušil gledalce. S kolesom je premagoval ovire kot cirkusant, med ovirami je enostavno stal ali poskakoval na mestu, ne da bi stopil na tla, zatem prevozil oviro po zadnjem kolesu in se v cilj pripeljal le po sprednjem kolesu. Takšen je pač Žiga, s svojo spontano in sproščeno živahnostjo, učiteljem nenamerno povzroča skrbi.

Besedilo in fotografije: Simeon Klokočovnik  


<< Nazaj | Novice