Mali grad

25. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije

15.06.2014

 

V Veržeju je potekalo že 25. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije. Udeležilo se ga je okoli 900 krvodajalcev iz vse države. Srečanja so se udeležil tudi nekateri krvodajalci in aktivisti Območnega združenja Kamnik, ki ga vodi dr.  Rifel. V imenu Občine Kamnik je krvodajalce spremljala podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar. Slavnostni govornik v Veržeju je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Prostovoljni krvodajalci so pomemben del zdravstvenega sistema tudi v Sloveniji. Bolnikom omogočajo ustrezno zdravljenje s krvjo. Letno se pri nas s krvodajalstvom zbere okoli 50.000 litrov krvi, kar zadostuje za samooskrbo.

Območno združenje Rdečega križa Kamnik

V letu 2013  je kri darovalo 1.816 krvodajalcev, kar je 9 manj kot leta 2012. V letu 2013 je prvič darovalo kri 154 krvodajalcev, nekaj manj, kot leta 2012.

Tudi letos bodo v Kamniku tri krvodajalske akcije, prva in druga sta že  za nami. Obe sta bili tradicionalno uspešni. Zadnja bo potekala 20. in 21. oktobra 2014.

Na poti v Veržej so podelili priznanja za darovano kri:

Tudi letos pa so podelili priznanja  petim zaslužnim članom – aktivistom Krajevnih odborov Rdečega križa, katere so predlagale Krajevne organizacije.


<< Nazaj | Novice