Mali grad

25. področne igre specialne olimpiade za Gorenjsko

18.05.2018

 

25. področne igre specialne olimpiade za GorenjskoNa stadionu v Domžalah so se dopoldan odvijale že 25. področne igre specialne olimpiade za Gorenjsko, in sicer v soorganizaciji Osnovne šole 27. julij Kamnik in Osnovne šole Roje.

Na olimpiadi je nastopilo 169 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 zavodov, kjer se izobražujejo in usposabljajo osebe z motnjo v duševnem razvoju. Mladi športni navdušenci pa so se pomerili v disciplinah tek na 800, 400, 200, 100 in 50 metrov, štafeta 4 x 100 metrov, skok v daljino z mesta, met žogice, elementi košarke in igri namiznega tenisa.

V imenu Občine Kamnik se je odprtja udeležil podžupan Matej Slapar, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel, da bi si tudi v nadalje postavljali nove športne izzive, da bi uspešno premagovali ovire in danes glasno navijali drug za drugega. Predvsem pa, da bi bil to dan, ki jih povezuje. Dan, ko se bodo spletla številna prijateljstva. Pozdravili so jih še podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe in ravnateljica Osnovne šole Roje Marjanca Bogataj.

Tekmovalke in tekmovalci so tako pokazali veliko srčnosti in tekmovalnega duha. Res je, da so bili rezultati različni, a si kljub temu prav vsi zaslužijo iskrene čestitke.

 Fotografije: Vido Repanšek, Občina Domžale


<< Nazaj | Novice