Mali grad

24. srečanje nekdanjih učencev brivsko-frizerske stroke

01.09.2012

 

V Uršulinskem samostanu v Mekinjah so se zbrali nekdanji učenci brivsko-frizerske stroke. Srečanja se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Gre za tradicionalno vsakoletno srečanje nekdanjih učencev frizerske šole, ki je v letih 1951 – 1961 delovala v povojnem nacionaliziranem delu samostanske zgradbe. Nekdanji učenci se z veseljem spominjajo dni, ki so jih preživeli v Mekinjah in se vsako leto radi vračajo v nekdanje šolske prostore. Letošnjega zadnjega srečanja se je udeležilo 29 upokojenih frizerk in frizerjev. Med povabljenimi pa je bil tudi Rajko Ergaver, ki je postal prvak Slovenije na tekmovanjih ženskih frizur v letih 1955 in 1956. Nato se je preselil v Pariz in tam prejel tudi veliko nagrad in priznanj.

Župan Marjan Šarec je izrazil veselje ob tradicionalnem srečanju nekdanjih učencev. »Dandanes strokovni poklici na žalost izgubljajo pomen in ugled, kot so ga imeli nekoč. Širše družbeno bo potrebno dvigniti zavest pomembnosti strokovnih poklicev in med seboj povezati učence, učitelje in strokovne delavce poklicnih šol.« Na koncu pa dodal:  »Želim vam prijetno obujanju spominov na šolske dni, veliko zdravja in vabljeni k ogledu našega mesta«.


<< Nazaj | Novice