Mali grad

24. regijsko tekmovanje Mladina in gore

10.11.2012

 

Danes je na treh lokacijah potekalo 24. regijsko tekmovanje Mladina in gore. Za tekmovalce iz Gorenjske, Dolenjske, Bele krajine, Kamniško-bistriškega območja ter Zasavja je tekmovanje potekalo na OŠ Šmartno v Tuhinju.

Pomerilo se je 27 skupin mladih planincev osnovnošolcev od 6. do 9. razreda. Tekmovanje je pripravila Mladinska komisija PZS, pri organizaciji in izvedbi tekmovanja pa sta ji pomagala OŠ Šmartno v Tuhinju in Planinsko društvo Kamnik, ki sta pripravila odlično prireditev in tekmovanje. V kulturnem programu so nastopili učenci šole, tekmovalce in druge goste so pozdravili podžupanja Občine Kamnik mag. Julijana Bizjak Mlakar, ravnateljica OŠ Šmartno v Tuhinju Jožica Hribar, predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik in predsednik Mladinske komisije PZS Rok Kovšca.

Mladi planinci tekmovalci so nestrpno čakali, da se lotijo testov, v katerih so reševali naloge, ki so zadevale splošne planinske vsebine. Medtem ko so tekmovalci pisali teste, so se mentorji srečali z Ireno in Vladom Habjanom, ki sta predstavila prispevek o tem, kako živeti v sožitju z gorami, Matejo Peršolja, ki je predstavila prenovljena programa Ciciban planinec in Mladi planinec. Po tekmovanju so imeli tekmovalci in mentorji priložnost za druženje in spoznavanje kraja. Mladi so  ob vodenem ogledu spoznavali mesto Kamnik.

Po ogledu so mladi nestrpno čakali na razglasitev rezultatov in podelitev nagrad za Naj ime. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 12. januarja 2013, se je uvrstilo 13 najboljših ekip. Tekmovanje je bilo prijetno in zanimivo, ekipe pa so pokazale zares veliko znanja. Rezultate si oglejte tukaj.

Predsednik Mladinske komisije PZS Rok Kovšca je bil z izvedbo tekmovanja zadovoljen, saj sta organizatorja – šola in planinsko društvo pri organizaciji odlično sodelovala in tekmovanje brezhibno izpeljala. Ekipam, ki so se uvrstile na državno tekmovanje, pa je zaželel veliko uspehov.

Besedilo in fotografije: Lučka Drganc, mentorica PS in  koordinatorica na šoli


<< Nazaj | Novice