Mali grad

23. srečanje gorenjskih upokojencev na Visokem v Poljanski dolini

10.09.2014

 

V četrtek, 4. septembra 2014, se je približno 80 naših članov, na čelu s predsednikom Vinkom Polakom, z dvema avtobusoma podalo na 23. srečanje gorenjskih upokojencev, ki je bilo tokrat pri Tavčarjevem dvorcu v Poljanski dolini. Stroške za udeležbo prostovoljcev projekta Starejši za starejše sta kot priznanje za njihovo delo pokrila ZDUS in DU Kamnik.

Na srečanju v lepem naravnem okolju Tavčarjevega dvorca na Visokem se je zbralo približno 2.000 članov vseh 48. gorenjskih društev, ki jih je pod Tavčarjevem kozolcem, povezanim šotorom, pozdravil, še posebej pa 280 prostovoljcev, Janez Sušnik, predsednik PZDU Gorenjske.

Poleg pozdrava županov Škofje loke in Gorenje vasi Poljane Miha Ješeta in Milana Čadeža je zbrane navdušeno nagovorila tudi predsednica ZDUS-a dr. Mateja Kožuh Novak in vse udeležence pozvala naj na bližnjih lokalnih volitvah volijo »prave« župane in občinske svetnike, ki bodo imeli razumevanje za potrebe naših članov.

Slavnostni govornik na srečanju, predsednik Državnega sveta Mitja Bervar, je poudaril, da bi moralo 34.000 članov gorenjskih društev upokojencev imeti še večji vpliv na družbena dogajanja.

Pester kulturni progam so pripravili Mladinski pevski zbor Osnovne šole Poljane, Tamburaška skupina Bisernica iz Reteč, igralka Anica Berčič z odlomkom iz Tavčarjevega Cvetja v jeseni.

Ob poskočnih vižah domačega ansambla so se udeleženci srečanja pod stoletnim »toplarjem«, ki mu je bilo naklonjeno tudi vreme, veselo zavrteli v pozne popoldanske ure…

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj


<< Nazaj | Novice