Mali grad

21. srečanje mladih raziskovalcev v Istanbulu

20.04.2012

 

Dijakinji Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik v mesecu maju odhajata na že 21. srečanje mladih raziskovalcev v Istanbul. Tokratno srečanje mladih z raziskovalno nalogo s področja kemije, fizike ali biologije bo potekalo od 7. do 10. maja 2012 na šoli MEF v Istanbulu. Poleg turških raziskovalcev se bo za nagrade potegovalo 26 ekip iz držav Evrope in Azije (Abhazija, Albanija, Avstrija, Azarbejdžan, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Ciper, Češka, Francija, Hrvaška, Indija, Italija, Kosovo, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Nemčija, Romunija, Rusija, Slovenija, Slovaška, Srbija, Švedska, Tatarstan in Tajska).

Slovenijo bodo ponovno zastopali dijaki Šolskega centra Rudolfa Maistra, ravnatelj in direktor Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič ter ravnateljica Vrtca Antona Medveda Renata Hojs, ki bosta obenem zastopala občino Kamnik in na srečanju predstavila raziskovalno dejavnost na Šolskem centru Rudolfa Maistra Kamnik ter naravoslovne dejavnosti v Vrtcu Antona Medveda. Oba zavoda se ponašata z dolgoletno tradicijo uvajanja in izvajanja naravoslovja za najmlajše in raziskovalne delajavnosti pri srednješolcih.

Dijakinji Mateja Antolin in Lara Jerman sta pod mentorstvom prof. kemije Renate Capuder Mermal pripravili nalogo z naslovom Vpliv dodatkov na lastnosti keramike.

Celotni ekipi želimo uspešno predstavitev, raziskovalkama pa čim boljšo uvrstitev.

Besedilo in fotografija: Renata Capuder Mermal, ŠCRM Kamnik


<< Nazaj | Novice