Mali grad

2. mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

14.12.2011

 

Pisana zasedba igralk in igralcev namiznega tenisa iz Makedonije, Srbije in Slovenije se je zbrala v nedeljo, 11. decembra na OŠ Marije vere na Duplici. Odprto prvenstvo je postreglo z zanimivimi in izredno kvalitetnimi dvoboji. Vsi so se strinjali, da je bil to namiznoteniški praznik v Kamniku. Podatek, da je balkanski prvak za leto 2011 in lanskoletni zmagovalec našega turnirja izgubil finalni dvoboj, je že dovolj zgovoren. Tekmovalk in tekmovalcev je bilo 58. Doseženi vrstni red po kategorijah pa je naslednji :

Moški do 50 let:

 1. Milošević Ljubiša, Beograd Srbija
 2. Glavaški Milutin, Bečej Srbija
 3. Žgank Matevž, Celje
 4. Maselj Bojan, Domžale

Moški od 50 do 60 let:    

 1. Temelkov Risto, Skopje Makedonija
 2. Strnišnik Franci, Domžale
 3. Hribar Sašo, Kamnik (delitev 3. in 4. mesta)
 4. Štor Gorazd, Velenje (delitev 3. in 4. mesta)

Moški nad 60 let:   

 1. Kozjek Ciril, Šenčur
 2. Hafner Jože, Ljubljana
 3. Stankovič Dragutin, Ljubljana (delitev 3. in 4. mesta)
 4. Kukič Slobodan, Ljubljana (delitev 3. in 4. mesta)

Ženske:     

 1. Leskovec Polona, Mengeš
 2. Horvat Urška, Kamnik
 3. Grom Darja, Kamnik (delitev 3. in 4. mesta)
 4. Agapito Nina, Mengeš (delitev 3. in 4. mesta)

Pri svečanem odprtju tekmovanja po predvajani državni himni, je vse prisotne nagovorila mag. Julijana Bizjak Mlakar, podžupanja občine Kamnik. Pohvalila je organizacijo tekmovanja in povabila goste, da si ogledajo znamenitosti naše občine z željo, da se imajo lepo ter, da se v našem lepem mestu ponovno srečamo.

Še pred začetkom turnirskega dela je bila odigrana prijateljska tekma med reprezentancama mest  Kamnik Slovenija proti Bečej Srbija. Tesno so zmagali gostje z izidom 2:3.

Med dvajsetimi nastopajočimi kamniškimi igralci so izstopali Hribar Sašo z osvojeno bronasto medaljo, Horvat Urška s srebrno in Grom Darja prav tako z  bronasto. Z lepo igro sta nase opozorila tudi mlada učenca OŠ Toma Brejca, Podlesnik Lara in Fink Jan. Podelili smo pokale in kolajne najboljšimi in se prijazno poslovili v upanju, da se naslednje leto zberemo ponovno na istem mestu.

Lep športni pozdrav !

Besedilo: Željko Đurić


<< Nazaj | Novice