Mali grad

2. BODIFITov tek na Stari grad

23.05.2019

 

Koliko časa potrebujete, da pritečete na Stari grad?BODIFIT-ov tek na Stari grad, ki je lani potekal prvič, je bil odlično sprejet med ljubitelji teka. »Ideja teka na Stari grad mi je všeč in zelo bi si želel, da bi to postalo tradicionalno tekmovanje,« je dejal lanski zmagovalec Dušan Globočnik, ki je potreboval 18 minut in 52 sekund. Lahko že na drugi izvedbi teka pade nov rekord?

Spoštovani novinarji, vljudno vas vabimo na spremljanje 2. BODIFITovega teka na Stari grad, ki bo potekal ta petek, 24. maja. Ob 12.00 se bodo na progo dolgo 1000 metrov podali osnovnošolci, ob 18.00 pa na progo dolgo okoli 3800 metrov še odrasli. Start je za Zdravstvenim domom Kamnik, cilj pa na Starem gradu. Priznanja bo podelil tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar. Tek za odrasle bo potekal v vsakem vremenu, za osnovnošolce pa samo v primernem vremenu.

Tekači se bodo začeli zbirati od 17. ure dalje, ko je možen dvig startnih številk. Predvidevamo, da bodo prvi odrasli tekači za prihod na cilj potreboval manj kot 20 minut. Zatem bo na Starem gradu potekala razglasitev rezultatov in podelitev priznanj. Dostop do Starega gradu po cesti ne bo moten.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Veronika Savnik


<< Nazaj | Novice