Mali grad

19. veliko tekmovanje harmonikarjev Velika planina

25.07.2015

 

Dopoldan se je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik udeležil odprtja 19. velikega tekmovanja harmonikarjev Velika planina, ki se odvija pred gostiščem Zeleni rob.

Zbrane je v imenu organizatorjev sprva pozdravil predsednik Rekreacijskega društva Rigelj Velika planina Zvonko Božič.

Tekmovanje pa je v imenu Občine Kamnik odprl podžupan Matej Slapar. Poleg uvodnih pozdravov in pohval organizatorjem je podžupan povedal, da je k veselemu vzdušju pripomoglo tudi to, da si planino lahko od včeraj dalje ogledamo iz sedežnice Šimnovec. Pohvalil je mlade glasbenike, ki bodo danes z domačimi vižami napolnili naš biser in z ubranimi ritmi v nas vzbudili občutke veselja.

Letos se je na Veliki planini zbralo 38 harmonikarjev, tekmovanje pa poteka v štirih kategorijah. Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Tudi po tekmovanju se bo nadaljevalo sproščeno vzdušje. Harmonikarji bodo veselo raztegovali mehove, ljubitelji domačih viž se bodo ob zvokih Dua Pustotnik vrteli po plesišču gostišča Zeleni rob, veselje na planini pa se bo nadaljevalo še pozno v popoldanske ure, zato vas družba Velika planina d.o.o. in Rekreacijsko društvo Rigelj Velika planina vljudno vabita, da se jim pridružite.


<< Nazaj | Novice