Mali grad

18. tekmovanje harmonikarjev

29.07.2014

 

Zadnja sobota v juliju na Veliki planini pomeni popestritev dogajanja, saj se vsako leto zberejo številni ljubitelji harmonik, zvoki njihovih diatoničnih harmonik pa preplavijo planino. Letos se je odvilo že 18. tekmovanje harmonikarjev, tekmovanje pa je potekalo v štirih kategorijah. Dogodek je na Zeleni rob privabil številne ljubitelje zvokov harmonike, med drugim tudi obiskovalce iz Francije, Belgije, Češke,… ki so prišli občudovat neokrnjeno naravo, zraven pa so slišali tudi nekaj slovenskih »ponarodelih«.

Tekmovalci so s svojimi hitrimi prsti, ter ubranimi akordi na oder zvabili številne plesalce, ki so se ob zvokih fantov iz Ansabla Prjatli zabavali še pozno popoldne.

Svojo vižo je tokrat zaigralo 22 tekmovalcev, absolutni zmagovalec je postal Anže Krevh iz Josipdola, malega kraja iz občine Ribnica na Pohorju.

13-letni Anže je s harmoniko neločljiv že vse od šestega leta. Zaupal nam je, da to ni bila njegova prva osvojena nagrada. Osvojil je že številne naslove. Je evropski podprvak, meddržavni prvak, državni podprvak, osvojil je 3 Avsenikova zlata priznanja in Zlato harmoniko Ljubečne, enkrat srebrno in dvakrat zlato priznanje, najvišja mesta je zasedel tudi v tujini, med drugim na Slovaškem in v Italiji.

Vsem tekmovalcev čestitamo in jim želimo hitre prste še naprej!

Če utegnete, lepo vabljeni na Zeleni rob na Veliko planino 3., 10., 15. in 16. avgusta, ko bo veselo vzdušje tam ponovno pričaral ansambel in narodnozabavni zvoki. Za vaše želodčke pa bo kot vedno poskrbela ekipa z Zelenega roba, s svojimi specialitetami!

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice