Mali grad

18. regijske igre specialne olimpijade Gorenjske

07.05.2011

 

Na mekinjskem stadionu so potekale 18. regijske igre specialne olimpijade, ki se jih je udeležilo rekordno število tekmovalcev - 203 tekmovalcev iz desetih ustanov za osebe s posebnimi potrebami. To kaže na izjemno razširjenost in razvitost športnega udejstvovanja oseb s posebnimi potrebami na Gorenjskem ter na odlično strokovno usposobljenost vseh, ki te tekmovalce trenirajo in pripravljajo.  

 

Olimpijade so se udeležili 203 tekmovalci iz naslednjih centrov: CUDV Matevža Langusa Radovljica, OŠ Helene Puhar Kranj, CUDV Radovljica, VDC Škrat Jesenice, OŠ 27. julij Kamnik, VDC Sožitje Kamnik, Sožitje Škofja Loka in OŠ Jela Janežiča Škofja Loka, društvo Sožitje Mengeš, Sožitje Radovljica, OŠ Antona Janše Radovljica in OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice.

 

Iz kamniške občine sta se torej olimpijade udeležili kar dve ustanovi. Tako na OŠ 27. julij kot tudi v Društvu Sožitje Kamnik namreč posvečajo veliko pozornost športni aktivnosti in se že vrsto let aktivno udeležujejo tekem specialne olimpijade. Poleg le-teh se udeležujemo tudi drugih športnih tekmovanj ter tako njihovim učencem in gojencem približujejo šport kot pomemben del zdravega življenjskega sloga, ki je v današnjem času še kako pomemben.

Organizatorji si želijo, da bi se letošnjih regijskih  iger z veseljem spominjali, za kar so se organizatorji še posebej potrudili. Vsem, ki ste jim omogočili, da izpeljejo letošnje igre specialne olimpijade, se organizatorji tudi iskreno zahvaljujejo.

 
Besedilo in fotografije: Damjan Hančič, www.kamnican.si 

<< Nazaj | Novice