Mali grad

17. poletni kulturni Festival Kamfest je v našem mestu

07.08.2020

 

17. poletni kulturni Festival Kamfest je v našem mestuPopoldan je svoja vrata odprl 17. festival Kamfest, ki bo v organizaciji Kulturnega društva Priden možic in v sodelovanju s soproducenti letos potekal vse do 15. avgusta. V devetih festivalskih dneh bomo lahko prisostvovali prek 50 žanrsko izjemno pestrih dogodkov. Večina dogodkov je brezplačnih, na vseh pa se je treba ravnati v skladu z navodili za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2. Kamfest sta na Mestnem odru, ki stoji za kavarno Veronika, odprla župan Matej Slapar in vodja programskega odbora Festivala Kamfest Goran Završnik.

Diversity sejem se je razprostiral po ulici Glavnega trga, najmlajše je z lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Fru-Fru navdušil Krtek Zlatko, ob dobri hrani in pijači kulinaričnega KUL petka so v čarobnem parku Evropa igrali Prijatelji Dixielanda, Mestni oder pa je odprl kantavtor Adi Smolar. Pred tem je zbrane sprva nagovoril vodja programskega odbora Festivala Kamfest Goran Završnik, ki je poudaril, da je prav, da imamo vizijo ustvarjati in zbrane povabil na številne dogodke ter obisk različnih prireditvenih prostorov, med katerimi je še posebej izpostavil Kreativno četrt Barutano: »Iskrena hvala vsem izvajalcem in sponzorjem ter predvsem Občini Kamnik, ki je v teh časih ena od občin, ki je dejansko v proračunu pustila za kulturo toliko finančnih sredstev, kot nam jih je namenjala doslej. Ne le Kamfestu, tudi vsa ostala kulturna društva v občini bodo za svoje delovanje prejela finančna sredstva ne glede na trenutno situacijo,« je še povedal.

Župan Matej Slapar pa je izpostavil, da je letošnji Kamfest zelo drugačen od preteklih: »V zadnjem času je bilo malo druženja in kulture ter vsega, kar nas povezuje. Kamfest to ponuja, a na nas vseh je, da poskrbimo in se obnašamo odgovorni ter spoštujemo navodila, ki nam jih nalaga Nacionalni inštitut za javno zdravje. Hvaležen in vesel sem, da je ekipa Kamfesta, pod vodstvom Gorana Završnika in Roka Kosca, torej Kulturnega društva Priden možic in Mladinskega centra Kotlovnica, vztraja skupaj s soproducenti in prostovoljci. Imeli so resnično težko delo s samo organizacijo festivala in s tem, kako zagotoviti varnost vseh vas obiskovalk in obiskovalcev. Velika hvala vsem, ki imate voljo in vztrajate v teh časih, ne nazadnje pa hvala tudi vam obiskovalkam in obiskovalcem, ki z vašim prihodom podpirate Kamfest in podpirate Kamnik.«

Za zaključek prvega dne smo v Kreativni četrti Barutana lahko prisluhnili še slam poeziji PestBesed, kjer so poeti inovativno in doživeto interpretirali avtorske poezije, njihovo umetniško prepričljivost pa presojali vsi zbrani. Na zidu četrti si je, vse dni festivala, moč ogledati tudi dve izjemno zanimivi ulični razstavi Kamničanov Dušana Letnarja (Fotografije iz Barutane) in Ivana Mitrevskega (Volkulja Bela in čarobni gozd).

Pa je tukaj Kamfest 2020. Vljudno vabljeni, da ga obiščete. Letošnje leto je festival malce drugačen kot prejšnja leta, saj si je treba karte za brezplačne dogodke zagotoviti v naprej. To je mogoče storiti prek obrazcev na spletni strani kamfest.org, ki jih je moč najti pri opisu posameznega dogodka. Program Mestnega odra je plačljiv (vstopnina 5 evrov). Za dogodke je poleg rezervacije sedeža, nujno potrebno ohranjajte medsebojno distanco, na festival pa pridite zdravi in z masko, ki jo je potrebno nositi pri vstopnih in izstopnih točkah prizorišč. Več o navodilih in priporočilih si lahko preberite v zavihku TUKAJ, organizatorji pa se vam zahvaljujejo za upoštevanje le-teh.

Sobota, 8. avgust

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in v prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020.


<< Nazaj | Novice