Mali grad

17. poletni kulturni Festival Kamfest bo potekal med 7. in 15. avgustom

03.08.2020

 

17. poletni kulturni Festival Kamfest bo potekal med 7. in 15. avgustomMed 7. in 15. avgustom 2019 se bo v Kamniku odvil že 17. Kamfest, največji poletni kulturni festival v širši regiji. V devetih dneh se bo odvilo prekoi 50 žanrsko izjemno pestrih dogodkov – od glasbenih dogodkov za širšo množico in bolj izbrane okuse ter gledaliških predstav za otroke in odrasle pa vse do likovnih dogodkov. Večina dogodkov je brezplačnih, vsi pa bodo potekali v skladu z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2. 

Festival Kamfest bo svoje mesto zavzel v središču Kamnika in na njegovem obrobju, kjer bo najti obilo programa za vse okuse. Poleg uveljavljenih glasbenikov se bodo na festivalu predstavili najrazličnejši glasbeni ustvarjalci, ki si še utirajo svojo pot, poleg tega pa bo mogoče videti najrazličnejše uprizoritvene prakse, likovne razstave idr.

Za vsak dogodek si boste morali vnaprej zagotoviti svoje mesto. Za prizorišča z izjemo Mestnega odra si brezplačen vstop zagotovite z izpolnitvijo obrazca na spletni strani festivala (pod vpisom posameznega dogodka se nahaja obrazec za rezervacijo vstopnice), vstopnice za koncerte na že omenjenem Mestnem odru pa so na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si. Dodeljeno vam bo sedišče, ki bo namenjeno le vam in ga do konca dogodka ne bo mogoče menjati. Stoli bodo med seboj oddaljeni 1,5 metra.

Kamfest bo postregel s programom na šestih odrih in nekaj manjših prizoriščih – med vsemi gotovo izstopa oder v novonastajajoči Kreativni četrti Barutana, kjer bo mogoče prisostvovati močnemu programu, sestavljenem iz pretežno lokalnih ustvarjalcev. Duh lokalne kreativnosti pa ne bo vel le na odru KČ Barutana, ampak nad vsemi prizorišči, saj je programska ekipa kamniške izvajalce umestila domala na vsako prizorišče.

Poudarki in novosti programa

Prizorišča

Letošnji Kamfest se bo z rednim programom odvijal na osmih različnih prizoriščih, med seboj oddaljenih največ 15 minut hoje zmerne hitrosti:

Petek, 7. avgust

Sobota, 8. avgust

Nedelja, 9. avgust

Ponedeljek, 10. avgust

Torek, 11. avgust

Sreda, 12. avgust

Četrtek, 13. avgust

Petek, 14. avgust

Sobota, 15. avgust

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in v prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.


Navodila za uporabo festivala

Zaradi vsem znanih okoliščin bo letošnje festivaljenje potekalo ob strožjih higieničnih pravilih. Da bomo vsi skupaj otežili virusovo brezsramno skakanje in podenje naokoli, bo treba upoštevati kar nekaj navodil, ker le tako koronanemu nesramnežu ne bomo pustili dihati in ga bomo z združenimi močmi ukrotili:

Začasna sprememba prometnega režima v času Kamfesta

Predlagatelju KD Priden možic, Podlimbarskega pot 4, 1241 Kamnik, se dovoljuje zaradi prireditve »Poletni kulturni festival Kamfest 2020« izvesti začasno spremembo prometnega režima – popolno zaporo.

Začasna sprememba prometnega režima – popolna zapora se bo izvedla na:

OBVOZ

Obvoz za stanovalce Zapric, Streliške in Kolodvorske bo potekal po Samostanski ulici. Prireditelj mora vse stanovalce Prešernove, Samostanske, Kolodvorske, Zapric, Streliške, Frančiškanskega trga in Glavnega trga, o zaporah in o preusmeritvi prometa pisno obvestiti najmanj 3 (tri) dni pred zaporo.

Prosimo, da upoštevate začasno prometno signalizacijo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


Produkcija festivala

Producent festivala: Kulturno društvo Priden možic
Soproducenti: Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Mestni kino Domžale, Medobčinski muzej Kamnik, Skupina Štajn, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Javni zavod Mekinjski samostan
Festival so omogočili: Občina Kamnik, Ministrstvo za kulturo RS, JSKD

Organizator festivala Kamfest je KD Priden možic, Podlimbarskega pot 4, 1241 Kamnik.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020!

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: Občina Kamnik, arhiv Kamfest-a 2018 in 2019, Matjaž Wenzel, Janez Pelko, Urša Premik, Matic Hrabar, Pina Lenart, Luka Kotnik in Njec Žorž


<< Nazaj | Novice