Mali grad

16. tradicionalno srečanje »Solidarcev«

17.04.2015

 

Zvečer se je v dvorani nad kavarno Veronika odvijalo 16. tradicionalno srečanje »Solidarcev«, ki mu je v imenu Občine Kamnik prisluhnil podžupan Matej Slapar.

Srečali so se prijatelji, znanci in aktivni člani Delavsko kulturnega društva Solidarnost, ki letos obeležuje 96 let delovanja. Kot so povedali »Solidarci«, so z današnjim večerom trenutke namenili drug drugemu. »Prihodnost je v solidarnosti, ki pomeni pripravljenost za medsebojno pomoč in sodelovanje ter zavest skupnosti o medsebojni povezanosti. Biti solidaren pa sploh ni tako težko, če se zavedamo, da je naša usoda napeta na okvir časa in s časom skupaj tečemo drug ob drugem. Naj torej poje glasba,« je med drugim povedal predsednik Moškega pevskega društva DKD Solidarnost Kamnik Martin Gorenc.

Kulturni program so s pesmijo popestrili moški in ženski pevski zbor DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom Marka Tirana ter otroški pevski zbor »Vrabčki«, ki ga vodi Marina Aparnik, z udarnimi zvoki pa so dvorano napolnili člani Pihalnega orkestra DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom Uroša Gorenca.

Zbrane je v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar, ki je članicam in članom delavskega društva čestital ob častitljivem jubileju njihovega delovanja in se jim zahvalil za to, da ohranjajo tradicijo solidarnosti, ki je v današnjem času še kako aktualna. Ob tem je še izpostavil pomen solidarnosti tako pred 96. leti kot tudi danes in dodal, da nam je, kljub izobilju in materialnim dobrinam, vse preveč primanjkuje. Ravno zaradi slednjega je sporočilo današnjega srečanja še kako pomembno ter se za prijeten glasbeni večer zahvalil vsem sodelujočim zborom in orkestru.

Za vezno besedo je poskrbel Martin Gorenc.


<< Nazaj | Novice