Mali grad

16. obletnica Term Snovik

29.01.2018

 

Včeraj so v Termah Snovik obeležili 16. obletnico delovanja. Kot je povedala direktorica Petra Zlatoper, je bilo poslovanje v letu 2017 zelo dobro, saj jih je obiskalo 15.680 gostov, ki so ustvarili 48.200 nočitev, kar je največ do sedaj.

Lani je delovanje term najbolj zaznamovalo uvajanje produkta Kneippanje, ki ga bodo zaključili v letošnjem letu. Kneippova življenjska filozofija zdravja na 5 stebrih, to so: voda, gibanje, zelišča, prehrana in zdrav življenjski slog, je skladna z vizijo Term Snovik in hkrati predstavlja vez z nekdanjim Kamniškim Kurhausom, kjer je bilo Kneippanje glavni način zdravljenja. Lani so izvedli več usposabljanj osebja, imajo svojega Kneipp trenerja, naredili so bosonogo pot z 11 različnimi naravnimi elementi, postaje za polive in začeli s prodajo Kneipp dnevnih in večdnevnih programov.

Prvi pobudnik, dolgoletni direktor in sedanji prokurist Ivan Hribar je poudaril pomen delovanja term za razvoj in rast Tuhinjske doline in destinacije Kamnik. Dobro sodelovanje z okoljem je botrovalo tudi projektu mobilni prireditveni prostor, ki ga turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik pripravljajo za letošnje leto in v katerem bo na 15 x 40 m velikem prostoru, možna organizacija različnih družabnih, kulturnih in poslovnih dogodkov. Nova pridobite v okviru tega projekta je tudi električna polnilna postaja in električni dostavni avto.

Direktorica se je ob tej priložnosti zahvalila zaposlenim, saj, kot je poudarila velja izrek: TURIZEM SMO LJUDJE in podelila praktično nagrado 3-dnevni vikend paket v partnerskem hotelu letošnji nagrajenki, natakarici Mojci.

Prireditve, katere rdeča nit je bil 4. Kneippov steber - PREHRANA, so se udeležili tudi podžupan občine Kamnik Matej Slapar, poslanka državnega zbora Julijana Bizjak Mlakar in poslanec Matej Tonin. Vsi so v svojem nagovoru poudarili pomen turizma za razvoj Tuhinjske doline in destinacije Kamnik.

Besedilo in fotografije: Mojca Martinovic, Terme Snovik


<< Nazaj | Novice