Mali grad

15. obletnica programa EKOŠOLA

29.11.2011

 

Dopoldan so v parku za občinsko stavbo v Domžalah ob praznovanju 15. obletnice programa EKOŠOLA slavnostno posadili drevo skorš, avtohtono drevesno vrsto, ki izumira ter županom bivše domžalske občine in Kamnika podarili šest dreves skorša, da jih bodo zasadili na primernem kraju v svoji občini.

 
   

Slavnostne posaditve so se udeležili vsi povabljeni župani, kamniški Marjan Šarec, mengeški Franc Jerič, trzinski Tone Peršak, moravški Martin Rebolj, lukovški Matej Kotnik in seveda gostitelj, domžalski župan Toni Dragar. Slednji se je vsem županom zahvalil za obisk in podporo eko načinu življenja.

 
   

Skupaj so v park za Občino Domžale torej zasadili sadiko storša, avtohtono drevesno vrsto, ki izumira, saj je po zagotovilu strokovnjakov sedaj najprimernejši čas za sajenje omenjene drevesne vrste. Storš je zelo redka vrsta, saj je bil zelo izkoriščen v prehrambne namene kot sam sadež, pa tudi njegov les je zelo kakovosten – iz njega so izdelovali glasbila, zobnike, kopita pušk in podobno. Drevo zraste do 20 metrov visoko in živi okoli 400 let.

 
   

Naša občina je torej dobila v skrb šest sadik drevesa skorš, ki jih bo župan Marjan Šarec podelil kamniškim šolam, ki so vključene v program Ekošola.


<< Nazaj | Novice