Mali grad

15. obletnica blagodejnih kapljic vode, ki ustvarjajo ekosvet termalnih užitkov

26.01.2017

 

15. obletnica blagodejnih kapljic vode, ki ustvarjajo ekosvet termalnih užitkovV Termah Snovik so zvečer v Restavraciji Potočka s slovesnostjo obeležili 15. obletnico nastanka ter proslavili okrogli jubilej, odkar z blagodejnimi kapljicami vode ustvarjajo ekosvet termalnih užitkov. Zbranim sta se ob tej priložnosti v imenu Občine Kamnik pridružila podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar skupaj s slavnostno govornico, državno sekretarko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Evo Štravs Podlogar, direktorico Term Snovik Petro Zlatoper in prokuristom Term Snovik Ivanom Hribarjem.  

Terme Snovik so se iz malega termalnega vrelca razvile v priljubljeno turistično zdravilišče. Junija 2001 je bil odprt pokrit termalni bazen, dve leti kasneje pa še nov zunanji bazen. Z notranjimi in zunanjimi bazeni, tobogani, masažnimi, vročimi in otroškimi bazenčki, savnami in še marsičem, so skozi razvoj Terme Snovik pridobivale na svoji priljubljenosti.

Terme nudijo preko 1000 m2 vodnih površin v notranjih in zunanjih bazenih in so slovensko najvišje ležeče terme, saj ležijo na nadmorski višini 440 metrov. S svojo pokrito termalno riviero obiskovalcem nudijo možnost rekreacije 365 dni v letu. Vsekakor ni moč prezreti tudi njihovega apartmajskega naselja, ki so ga zaradi lege poimenovali »hiške na robu gozda«, in se razteza nad termalnim kompleksom. Grajeno je po okolju prijaznih standardih in je sodobno opremljeno, 74 apartmajev in 31 dvoposteljnih sob pa nudi kakovostno bivanje ter razgled na zeleno dolino in okoliške planine.

Ob današnji slovesnosti je uvodne besede zbranim namenila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, ki se je zahvalila vsem, da je njihovo delovanje usmerjeno v razvoj novih produktov ter novih investicij. Njenim besedam se je pridružil tudi prokurist Term Snovik Ivan Hribar.

Podžupan Igor Žavbi je v imenu Občine Kamnik zbranim namenil naslednje misli: »Kapljica na kapljico, nastane lužica in tako, kot iz lužice nastane velika luča in kasneje velika količina vode, ki lahko v primerni obliki, posodi predstavlja tudi bazen, tako so se rojevale tudi Terme Snovik. Ob glavni cesti iz Kamnika proti štajerski je bil topel vrelec, za katerega so vsi krajani vedeli, da je zdravilen in ima čudežno moč. Le malo pa je bilo tistih, ki so imeli toliko poguma, volje in drznosti, da so si upali narediti korak dlje in so od vsega začetka verjeli v uspeh. Tisti, ki so to verjeli in so upali narediti ta korak, so danes tukaj z nami. In tisti so krivi, da danes praznujemo 15-letnico Term Snovik. Da danes proslavljamo uspešno zgodbo, ki še ni končana. Proslavljamo zgodbo, ki je v občino Kamnik, še posebej pa v Tuhinjsko dolino, prinesla kar nekaj delovnih mest, prinesla turizem in tisto, kar je največ vredno, da je začela med seboj povezovati ljudi. Tudi zaradi Term Snovik je nastalo novo turistično društvo, nastalo je kar nekaj apartmajskih kapacitet. Tako, kot se Terme razvijajo, tako se razvija tudi kraj in celotna občina. Terme Snovik so zgodba o uspehu in  jo vodijo ljudje, ki imajo pogum ter drznost in verjamem, da bo tako tudi v nadalje. Zagotovo bo to še ena velika zgodba o uspehu. Iskrene čestitke vsem, ki ste ali pa še ustvarjate zgodbo Term Snovik. Obilo poguma in drznosti še naprej.«

Slavnostna govornica, državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar pa je ob 15. obletnici delovanja zaželela vse dobro vsem, ki soustvarjajo uspešno zgodbo, se zahvalila lokalni skupnosti za podporo pri razvoju turizma in med drugim dodala: »V turizmu radi poudarjamo, da so zgodbe najbolj pomembne. Zgodba Term Snovik je res zgodba o sodelovanju, o viziji, o vztrajanju in prepoznavanju tega prostora, kot enega od potencialnih turističnih centrov. In ponosni smo, da tudi Terme Snovik pripomorejo pomemben delež k prepoznavanju Slovenije, zelene, aktivne in zdrave destinacije, kot destinacije, ki je pridobila znak najbolj zelene destinacije na svetu. Vedno se bomo z veseljem vračali v Snovik in skupaj kreirali strategijo razvoja slovenskega turizma.«

Z glasbenimi točkami je navduševala Zala Smolnikar, za preplet misli je poskrbel Tone Ftičar, za zaključek pa ob uspešni 15. obletnici delovanja zarezali še v torto. 


<< Nazaj | Novice