Mali grad

15. februar - mednarodni dan boja proti otroškemu raku v Kamniku obarvan v rumeno

12.02.2021

 

15. februar - mednarodni dan boja proti otroškemu raku v Kamniku obarvan v rumeno  Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok obolelih za rakom in zdravljenih na hematoonkološkem oddelku Pediatrične klinike. V podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, so nam poslali prošnjo, da bi 15. februarja 2021, na mednarodni dan boja proti otroškemu raku, v rumeno osvetlili pomembnejši objekt v občini Kamnik.

Občina Kamnik je pristopila k pobudi in tako bo na ta večer Stražni stolp Malega gradu osvetljen v rumeno barvo, v znak ozaveščanja in v znak podpore našim malim junakom in še pogumnejšim staršem in skrbnikom. Tako bomo skupaj z ostalimi slovenskimi mesti širili glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovemu simbolu - zlati pentlji

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovno znana kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti, ki je bila ustanovljena leta 2002. Ob kampanji se poudarja zavzemanje za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbujanje k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju. Simbol zlate pentlje predstavlja ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje in manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja.

Pripnite si zlato pentljo za otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom in vse, ki so premagali otroškega raka, za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka in za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Vljudno vabljeni tudi k branju 10 dejstev o otroškem raku in kratkemu opisu pomena zlate pentlje ter mednarodnega dne boja proti otroškemu raku. Več informacij pa si lahko preberete tudi na spletni povezavi TUKAJ.


<< Nazaj | Novice